Свържете се с нас

Култура

Екскурзии в библиотеката под надслов „Ние сме читатели“

Публикувано

на

През месец май екскурзиите в библиотеката продължават. От 9 до 14 май ни посетиха много класове с новозаписани и редовни читатели. Библиотекари от отдела изнесоха беседи за фонда на отдела, правилата за ползване на фонда и за заемане на литература.

Децата получиха новите си читателски карти и си взеха книги за дома. В Читалнята учениците рисуваха и гледаха филми.

 Прага на библиотеката пристъпиха децата от І клас на ІІ ОУ „Д. Благоев“ с ръководител г-жа Вера Георгиева. При нас дойдоха и учениците от ІІ клас на ІІ ОУ „Д. Благоев“ с ръководител г-жа Ваня Георгиева. Пристигнаха и четвъртокласниците от ІІІ ОУ „Д. Талев“ с ръководител г-жа Йорданка Пармакова – те са наши редовни читатели от няколко години.  В инициативите се включиха и два втори класа от V СУ „Г. Измирлиев“  с  ръководители г-жа Катя Чимева и г-жа Тодорова. Посетиха ни и учениците от ІІІ клас на ІІІ ОУ „Д. Талев“ с ръководител г-н Таушански – те са идвали много пъти в Читалнята на Детския отдел и са се пренасяли във вълшебни земи с вечните приказки, който обичат да четат. За втори път при нас дойдоха и първокласниците от V СУ „Г. Измирлиев с ръководител г-жа Анка Стоицова – макар и отскоро започнали да четат те станаха наши редовни читатели. Посетиха ни и третокласниците от ІІІ ОУ „Д. Талев“ с ръководител г-жа Елизабет Илиева – те се чувстват като у дома си в библиотеката, с тях организираме много тържества, посветени на празници, писатели и исторически личности. В Читалнята на Детския отдел дойдоха и третокласници от СУИЧЕ „Св.  Климент Охридски“ с ръководители г-жа Царевски и г-жа Вили Узунова.  В Заемната на отдела дойдоха и ворокласниците от ІІ ОУ „Д. Благоев“ с ръководител г-жа Снежанка Попдимитрова – и с тях сме правили много тържества.

коментара

Реклама
loading...
Кликнете, за да коментирате

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Музей на открито в Петрич в Международния ден на музеите

Публикувано

на

На 18-ти май, събота от 11.00 часа на градския площад в Петрич по инициатива на общината се организира музей на открито под надслов „Опознай своя град, за да го обикнеш“.

Ще се включат ученици и учители от всички училищата в града. Ще бъдат подредени шатри, които ще представят историята на Петрич, бита и традициите. Ще има и много занимателни игри – пъзели, рисуване на керамика, направа на маската от обект Античен град „Хераклея Синтика“.

Гостите на музея на открито ще чуват и музикалната програма с участието на възпитаници на Общински детски комплекс, Народно читалище „Братя Миладинови-1914“, ДГ „Слънце“, ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ и хор „Иван Апостолов“.

коментара

Продължете с четенето

Култура

Кметът на Белица – Радослав Ревански събра духовни водачи, съграждани и приятели на ифтар

Публикувано

на

И тази година кметът на община Белица – Радослав Ревански, събра на обща трапеза мюсюлмани и християни.

За пореден път благотворителната вечеря ифтар, която младият градоначалник даде по случай свещения месец Рамазан, доказа единението, което цари в планинското градче. Домакинът изрази своето уважение към религиозния празник на мюсюлманите у нас и към всички свои съграждани.

Ифтарът бе уважен от хора от различни религиозни общности. На една маса, един до друг, седнаха главният мюфтия Мустафа Хаджи и най-уважаваните духовни водачи от Пиринско. Домакинът Радослав Ревански посрещна още районния мюфтия на Пиринско – Айдън Мохамед, и местния имам Ахмед Горелски, а до тях на масата управникът настани като най-скъпи гости петима свещеници – отец Янко Русев от Разлог, местният отец Николай, отец Голомехов от Якоруда, отец Варин и отец Данаил.

„Няма по-щастлив човек от мен тази вечер. Щастлив съм да събера на ифтар толкова много духовни водачи, толкова много приятели. Тази добра среща е доказателство, че Белица се развива в правилната посока. Тук от векове хората от различни религиозни общности живеят в мир и взаимно уважение. И аз като кмет съм спокоен за Белица, а като млад човек съм спокоен за бъдещето на България. Когато попът и имамът седнат на една маса да си пият заедно кафето, това е истинска благословия за всички. Ще продължим да поддържаме живи традициите, завещани от нашите предци“, каза кметът Ревански и пожела обществото ни да живее в мир, благоденствие и разбирателство.

Ифтарът в Белица бе уважен и от Мюмюн Бирали – заместник-председател на Националния съвет на религиозните общности в България. През последния месец той гостува за втори път в Белица – през април Бирали участва в голяма дискусия, която отново събра в малкото градче представители на различни религиозни общности.

На вечерята присъстваха и представители на всички държавни и общински институции в Белица. Тук бе полицейският началник Атанас Иванов, кметове на населени места, общински съветници, училищни директори и педагози, ръководители на културни институции, бизнесмени./пирин прес/

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ