Свържете се с нас

Политика

Искрен Веселинов от ВМРО: Добрият патриотизъм ще победи

Публикувано

на

Изборите са състезание на идеи и изпълнени ангажименти към избирателите, поне във винаги ВМРО сме го разбирали така. Тази кампания показа какво незначително малцинство сме хората с подобни възгледи. Наложи се стил, който можем да наречем само „мутро-политика“. Както някога мутрите разчитаха на физическата си сила, за да си набавят всички блага – от рекет до девойки в дискотеките, така някои хора, наричащи се политици, сега считат за нормално да посочат опонента си и да тиражират лъжи, да му препишат всичко гнусно, което могат да си представят. Скоростта и интензитета на тези клевети трябва да е по-голяма от тази с която жертвата ги оборва. Целта е полето на политиката да се превърне в една воняща кална кочина, където се търси по-малко отвратителния.

Пък белким разочарования електорат загуби вяра и избере поредния фалшив герой. Накратко от състезанието от идейно се превърна в такова по надхрачване, надкрещяване, надлъгване… Още по-жалко е, че хора, които определят себе си за патриоти или родолюбци се опитват да поставят нови рекорди в тая посока. Ясно е, че не са това, за което се представят, защото патриотизмъ обединява! Той е оная идейна спойка, която може да мобилизира нацията за постижения и подвизи.

И ясно е, че ДОБРИЯТ ПАТРИОТИЗЪМ ще победи, хората разпознават истината от фалша. Ще остане горчивия махморлук у хулителите, които в денят след изборите ще се чудят защо не са получили подкрепа. Не знам, ще имат ли силата да осъзнаят грешката си или ще решат, че на следващите избори трябва да са още по-гнусни и долни за да успеят. Само времето ще покаже, но днес решихме да откликнем на множеството призиви, че лъжи, обиди и клевети в подобни мащаби не бива да остават ненаказани. Политиците имат висшата отговорност да поддържат целостта на обществото, а не да го рушат, ако не го разбират – трябва да има санкция. Затова от ВМРО предложихме наказанието за лъжи, обиди и клевети, които са тиражирани от депутати, миснистри и председатели на партии да се полага затвор! Ето какво предлагаме като законодателни промени в НК: § 1. В чл. 148 се създава ал. 4: „(4) За обида или клевета извършена от народен представител; член на Министерския съвет, член на Европейския парламент или Европейската комисия от Република България, председател на политическа партия, получаваща държавна субсидия, или негов заместник наказанието е лишаване от свобода до 4 години и глоба от десет хиляди до петнадесет хиляди лева.”

коментара

Политика

И АТАКА категорично против сделката за F-16!

Публикувано

на

Унизително е, че на рождената дата на Списаревски коалицията ГЕРБ, ДПС и ВМРО загроби България с над 3 млрд. лева, смята Чуколов

АТАКА е категорично против сделката с американците за F-16. Това заяви зам.-председателят на партията Десислав Чуколов по време на дебатите в Народното събрание.

По думите му българската държава ще даде над 3 млрд. лева за 8 американски изтребителя. Според него през последните седмици са изприказвани абсолютни лъжи относно машините. „Ясно е, че цената ще нарасне. Ясно е, че в годините самолетите трябва да бъдат поддържани, докомплектовани със съответните въоръжения, бомби и т.н., които ще бъдат продадени от американската страна.

Другата лъжа според Чуколов е, че България нямала сключен договор със САЩ за безплатно ползване на американските бази у нас.

„Още 2006 г. от АТАКА бяхме на протести пред американското посолство в Южния парк да изразим мнение, че не трябва да се дават четири български бази за безплатно ползване на американската страна. А чух тези дни от г-н Каракачанов и други фактори от военното министерство, че нямало у нас американски бази. Има!“, заяви още Чуколов и напомни, че в договора е записано, че българската страна няма право да изисква информация от американците за това какво влиза и излиза в базите.

„Ще получим тези самолети на завишена цена и тук декларираме, че от АТАКА сме против и категорично този договор не трябва да бъде подписан“, заяви още Чуколов.

„Сега ще дадете парите накуп, предварително, а 2023 г. ще ги получим от САЩ, евентуално. След 4 години Русия сигурно ще има С-600, а ние ще имаме самолети от 74-та година. Звучи ли ви изгодно и логично?“, попита от трибуната зам.-председателят на АТАКА.

В заключение той напомни, че на 19 юли 1916 г. е роден героят Димитър Списаревски, който се е разбил в американските „летящи крепости”, бомбардирали София. Чуколов определи като поредно унижение това, че точно на тази дата купуваме американски самолети, чиито предшественици са бомбардирали София.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето

Политика

Бившият кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев, вече не е член на ЦС на ДПС

Публикувано

на

Бившият кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев, вече не е член на ЦС на ДПС, освободен бил по негова молба, кардиналните решения за съдбата на структорите на ДПС в община Гърмен се вземат днес на областен съвет 

Бившият кмет и депутат Ахмед Башев, вече не е представител на община Гърмен в Централния съвет на ДПС. Башев вече не е и член на ДПС.

Това е решение от последното заседание на ЦОБ /централно оперативно бюро/ на ДПС проведено преди дни, научи Топ Преса.

Отлично информирани съобщиха, че Ахмед Башев е бил освободен като член на ЦС на ДПС и от членството му в партията по негова молба, която е била приета и гласувана единодушно от цялото ръководство.

Взето е било и решение за разпускане на общинската структура на ДПС в община Гърмен.

Днес на областен съвет ще бъдат взети кардинални решения относно ДПС Гърмен както и ще бъде избран временен председател, който да  организира структурирането на новите местни и общинска организации на ДПС в Община Гърмен.

Вече няколко години учредители на ДПС в община Гърмен настояват този процес в редиците на ДПС да се случи. Това бе и причините много членове на ДПС да напуснат или да замразят членството си.

От лидерският пост като ръководител на общинската структура на ДПС в община Гърмен е освободен и досегашният председател Мустафа Геров. За неговият пост има доста кандидати.

Днес, областният съвет на ДПС се очаква официално да оповести решенията относно кадровата политика в редиците на ДПС в община Гърмен, а именно  новият временно изпълняващ длъжността общински председател, който да проведе събрания и конференция за избор и на нови местни лидери както и общински председател – титуляр.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ