Детско утро под надслов „Вълшебникът от Оз“

На 10 май  от 16.15 ч. в Читалнята на Детски отдел  се проведе Детско утро под надслов „Вълшебникът от Оз“ по повод 100 г. от смъртта на Лиман Франк Баум  (починал 6 май 1919г. )

Събитието  бе посветено и на Национална библиотечна седмица. За 14-а поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация организира застъпническата кампания Национална библиотечна седмица, която ще се проведе от 13 до 18 май 2019 г. под надслов „Книгите са само началото…“

Участници в тържеството  бяха  Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и ученици от ІІ „г“ клас на ІІІ ОУ „Д. Талев“ с ръководител г-жа Севдалина Цветанова.

Библиотекар от Детския отдел   разказа на децата за писателя Лиман Франк Баум   и незабравимата му книга„Вълшебникът от Оз“. Второкласниците  споделиха какво знаят за Ф. Л. Баум. Малчуганите  представиха откъси от книгата „Вълшебникът от Оз“. Заедно  си припомнихме приключенията на Дороти от Канзас и нейните приятели – Плашилото, Страхливия лъв и Тенекиения дървар в Изумрудения град на Вълшебника от Оз.

Хлапетата оцветиха рисунки с любимите си герои от книгата „Вълшебникът от Оз“.  С рисунките ще направим изложба в библиотеката. Малчуганите  гледаха и анимационния филм „Магьосникът от Оз“ по книгата на Л. Ф. Баум „Вълшебникът от Оз“.

За финал на тържеството децата получиха новите си годишни читателски карти за библиотеката.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене