Отделението по Урология в МБАЛ – Благоевград е с ново модерно оборудване

болница

Отделението по Урология в МБАЛ – Благоевград е с ново модерно оборудване. Апаратурата ще служи за разбиване на камъни в бъбреците, за лазерни операции на простатната жлеза и пикочния мехур. С помощта на новата придобивка, пациентите ще могат да получават и запис от времето на операцията.
Отделението по Урология в благоевградската болница се сдоби с нова и модерна апаратура за безкръвни операции. Апаратурата, ще повиши качеството на медицинското обслужване и на пациентите, по отношение на бързина и точност.
„Има вградена система за ранно диагностициране на туморите на пикочния мехур, оретера и бъбречното легенче, което е изключително голямо предимство в диагностиката на дискретните заболявания, които не могат да се видят с просто око въпреки урологичното изследване, скенерите и другите изследвания. Тези неща не могат да се видят освен с тази видео система”, обясни д-р Петър Узунов, началник отделението по Урология в „МБАЛ – Благоевград.
С новата техника всеки пациент ще може да получи запис от направената му интервенция.
„Цялата операция се записва на диск и пациентът може да го получи. По този начин се документира цялата операция на даден пациент и той може да се консултира на още едно ниво, да провери дали операцията му е направена както трябва”, подчерта д-р Узунов.

Отделението по урология е едно от най- добрите в „МБАЛ – Благоевград”, през него преминават стотици пациенти месечно, като оперативната активност е изключително висока.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене