Кралство Мароко отбеляза своя празник в Благоевград

Посланикът на Кралство Мароко Нейно Превъзходителство Закиа Ел Мидауи пристигна в Благоевград по покана на Правно-историческия факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“ и Община Благоевград. Поводът е Деня на Мароко. Във фоайето на ПИФ бе представена културата, традициите и занаятите на Кралство Мароко.

Снимка

Снимка

Изложба от постери, традиционни марокански сувенири, местни продукти и козметика на арганова основа, привличаха вниманието на присъстващите гости. Своето задоволство от посещението си в Благоевград изрази Нейно Превъзходителство Закиа Ел Мидауи при откриването на събитието. Тя идва за втори път в Благоевград. Вече се е срещала с ръководството на благоевградския университет и със заместник-кмета Христина Шопова. Посланикът даде висока оценка на гостоприемството на общината и ЮЗУ.

Заместник-кметът на община Благоевград Зорница Кралева подчерта, че традициите са много важни за развитието на всяка държава и прогнозира, че сътрудничеството на община Благоевград с Кралство Мароко има бъдеще.

Деканът на Правно-историческия факултет проф. д-р Габриела Белова поздрави гостите от Мароко и изрази своето възхищение от културата на северноафриканската държава.

И нашият репортер Мариана Попова

И нашият репортер Мариана Попова

 

След официалното откриване започна атрактивното дефиле на кафтани. Предизвикатество за гостите бе чаената церемония, чест от представянето на прадициите и обичаите на Кралство Мароко.

Снимка

Снимка

 

Още снимки можете да видите в галерията, в звуковия файл – да чуете репортаж на Мариана Попова, а кратко видео на дефилето на кафтани – тук – > 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене