Свържете се с нас

Новини

Неврокопчанин инвестира в оборудване на собствена мини мандра в свой имот в хаджидимовското село Лъки

Публикувано

на

Инвестиционно предложение в община Хаджидимово е внесъл  Огнян Попов от Гоце Делчев, научи Топ Преса.

Инвестиционното намерение на  инвеститора Попов е  „Закупуване на оборудване за изграждане на мини мандра“ ,която ще се обособи в съществуващи помещения, с РЗП 51кв.м., разположени в част от съществуваща сграда, собственост на Огнян Иванов Попов, в поземлен имот с идентификатор 44464.6.11, местност „ Стария Самоков“ ,по кадастралната карта и  регистри на  хаджидимовското село Лъки.

Целта на инвестицията според  предложението  е закупуване на  Млекопреработвателен апарат с прикачно оборудване /сиренарска вана, притискателна скара и рамка към нея/, за прерабортка на сурово мляко (собствено производство), с капацитет около 300 литра на ден.

Огнян Попов е вписан в списъка на производителите на първични продукти, регистрирани в съответствие с чл.1.т.1 от Наредба №26 от 14.10.2010г за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход.

При реализацията на  инвестиционното си намерение Огнян Попов  ще запази изцяло съществуващата  сграда като  за мини мандрата ще се използват съществуващите в нея помещения.

Проекта  не предвижда строителство като в  т.ч. няма да се използват природни ресурси по време на строителството и експлоатацията на земните недра, почвите, водите и на биологичното разнообразие

При реализацията  няма да се допуска замърсяване на подпочвени води.

При направена проверка, относно канализационната система е установено, че канализацията на сградата, включително и на цялото село Лъки не се експлоатира от дружество „ВиК“ ЕООД. Поради тази причина отпадните води от дейността ще се събират в полиетиленов резервоар, предназначен за тази цел. Резервоарът ще бъде с капацитет 1600 л. Отпадните води ще се извозват от оторизирана фирма, с която има сключен договор. При разработване на технологичния процес са спазени изискванията на Регламент на Европейския парламент №852/2004 год., регламентиращ хигиената при производството на хранителни продукти, Регламент №853/2004 год., регламентиращ спесифични изисквания за хигиена на хранителните продукти от животински произход, Закона за храните и Наредба № 1 от 26. 01.2016 год. за хигиената на храните.

 

коментара

Бизнес

Гроздето в сандански села изчезна заради сушата

Публикувано

на

Дългата суша съсипа част от гроздовата реколта в района на санданското село Катунци  останалите селища, край които има хиляди декари лозя. Лозари алармираха, че в някои лозови масиви загубите на грозде надхвърлят 50%. „Страшна суша е, плодовете се стопиха, направо изчезнаха. С болка влизам в лозето си, като гледам какви поражения е нанесла липсата на дъжд в последните близо 3 месеца. Най-тежки са пораженията върху гроздето от сорта „Мерло”, казва Йордан Халачев, който се грижи за десетина декара лозови масиви в село Катунци.

Той и останалите стопани до месец юни се радваха на добра реколта. Те очакваха поне с 10-20% по-високи добиви от декар в сравнение с миналата година. За разлика от 2018 г. нямаше болести, които масово да съсипват лозовите насаждения. На отделни места се появиха мана или пепелница, но стопаните се справиха с по-често пръскане на лозята. „Рано се зарадвахме, че ще има богата реколта. Сега гроздето в нашия район ще е много по-малко. Няма да има дори за редовните ни клиенти, които всяка година си купуват грозде от нас”, допълва бай Данчо.

ilindenpres.bg

коментара

Продължете с четенето

Политика

Кирил Добрев: БСП в община Сандански ще излезе със силна кметска кандидатура

Публикувано

на

„БСП в община Сандански ще излезе със силна кметска кандидатура на предстоящите местни избори. Целта е да се стигне до балотаж и той да бъде спечелен”. Това заяви председателят на предизборния щаб на БСП Кирил Добрев, който дойде вчера в Сандански заедно с кмета на Гоце Делчев Владимир Москов, който е член на ИБ на БСП. Те присъстваха на среща с председателите на местните структури на социалистите в курортната община, за да обсъдят кого ще издигнат за кандидат-кмет.

Кирил Добрев: БСП в община Сандански ще излезе със силна кметска кандидатура

Ето какво каза К. Добрев: „Тук съм за разширеното заседание на Общинския съвет на БСП в Сандански за обсъждане на направените номинации и обсъждане на силна кандидатура за местните избори. Известно ми е, че в Сандански имаме възможност и шансове да възстановим позициите си. Общинската структура на БСП се представя успешно да евроизборите и на президентските избори. Имаме трудности при представянето на местните избори, но смятам, че при един диалог в партията ще успеем да преодолеем тази пречка и ще имаме много силно представителство в местната власт в този вот.

Аз за трети път идвам в Сандански и успях да се срещна с членовете и симпатизантите. Водил съм разговори в различни формати и обстановката ми е напълно позната. Смятам, че ще излезем с добри решения за конференцията на БСП в Сандански, която е на 31 август. БСП в Сандански ще има много силна кандидатура, която ще претендира за спечелване на кметското място. Досега са номинирани двама кандидати – Снежана Стоянова, председател на БСП в Сандански, и бившият зам. кмет Младен Тимчев, който също е член на партията”.

Разширеното заседание на БСП в Сандански вчера в присъствието на председателя на предизборния щаб Кирил Добрев бе проведено при закрити врати. Присъстваха само председателите на партийните структури в града и населените места в община Сандански.в.Струма

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ