Свържете се с нас

Новини

Неврокопчанин инвестира в оборудване на собствена мини мандра в свой имот в хаджидимовското село Лъки

Публикувано

на

Инвестиционно предложение в община Хаджидимово е внесъл  Огнян Попов от Гоце Делчев, научи Топ Преса.

Инвестиционното намерение на  инвеститора Попов е  „Закупуване на оборудване за изграждане на мини мандра“ ,която ще се обособи в съществуващи помещения, с РЗП 51кв.м., разположени в част от съществуваща сграда, собственост на Огнян Иванов Попов, в поземлен имот с идентификатор 44464.6.11, местност „ Стария Самоков“ ,по кадастралната карта и  регистри на  хаджидимовското село Лъки.

Целта на инвестицията според  предложението  е закупуване на  Млекопреработвателен апарат с прикачно оборудване /сиренарска вана, притискателна скара и рамка към нея/, за прерабортка на сурово мляко (собствено производство), с капацитет около 300 литра на ден.

Огнян Попов е вписан в списъка на производителите на първични продукти, регистрирани в съответствие с чл.1.т.1 от Наредба №26 от 14.10.2010г за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход.

При реализацията на  инвестиционното си намерение Огнян Попов  ще запази изцяло съществуващата  сграда като  за мини мандрата ще се използват съществуващите в нея помещения.

Проекта  не предвижда строителство като в  т.ч. няма да се използват природни ресурси по време на строителството и експлоатацията на земните недра, почвите, водите и на биологичното разнообразие

При реализацията  няма да се допуска замърсяване на подпочвени води.

При направена проверка, относно канализационната система е установено, че канализацията на сградата, включително и на цялото село Лъки не се експлоатира от дружество „ВиК“ ЕООД. Поради тази причина отпадните води от дейността ще се събират в полиетиленов резервоар, предназначен за тази цел. Резервоарът ще бъде с капацитет 1600 л. Отпадните води ще се извозват от оторизирана фирма, с която има сключен договор. При разработване на технологичния процес са спазени изискванията на Регламент на Европейския парламент №852/2004 год., регламентиращ хигиената при производството на хранителни продукти, Регламент №853/2004 год., регламентиращ спесифични изисквания за хигиена на хранителните продукти от животински произход, Закона за храните и Наредба № 1 от 26. 01.2016 год. за хигиената на храните.

 

коментара

Новини

СНИМКА / Кметът Камбитов изпраща сина си на абитуриентски бал!

Публикувано

на

Щастлив ден за градоначалника. Днес синът на кмета на Благоевград Атанас Камбитов е абитуриент. Той завършва с отличие СОУИЧЕ и е един млад мъж, който винаги е давал повод за гордост на родителите си. Горд да изпрати детето си на бал, кметът Камбитов заяви:  Днес синът ми Атанас завършва средното си образование! Момент, важен за всеки човек. Ден, който се помни винаги! Пожелавам му да върви по пътя на успеха! На добър час!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Фейсбук премахна 3 милиарда акаунта

Публикувано

на

„Фейсбук“ съобщи, че е премахнал над 3 милиарда фалшиви профила от октомври до март – два пъти повече, отколкото през предишните шест месеца.

Това нарастване показва пред какви предизвикателства е изправена компанията в борбата с акаунти, създадени от компютри, за да разпространяват спам, фалшиви новини и други нежелателни материали.
Според „Фейсбук“ повечето профили са били блокирани минути след тяхното създаване, преди някой да ги е видял или да ги е докладвал на компанията.

Социалната мрежа има 2,4 милиарда активни потребители месечно. Повечето от премахнатите акаунти не се взимат предвид в тази бройка. При все това компанията смята, че 5 процента от активните й потребители на месечна база са фалшиви профили.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ