Свържете се с нас

Новини

Албена Ситнилска атакува световни титли след победата в SFC 8

Публикувано

на

Шампионката по таекуон-до, Албена Ситнилска се завърна в клетката на SFC 8: The Matrix, където направи втория си K1 двубой.

Преди няколко месеца в SFC 7: Avatars, Албена направи дебюта си в професионалния бокс с победа над Суад Салимова, а преди няколко дни постигна и победа над Йони Лорънс в „Зимния дворец“.

Всички резултати: Нокаути и събмишъни валяха в SFC 8: The Matrix

Ирландката бе доста по-агресивна от първата ѝ опонентка, но не успя да затрудни особено Албена, която показа видимо подобрение в бокса и в клинча.

„Радостна съм от втората си победата в профи мачовете в SFC над Йони Лорънс, макар че не успях да стигна до нокаут, оказа се доста издръжлива за крехката си възраст,“ сподели за MMA.BG Албена.

„Нямах време да изгледам срещата си, за да мога да направя точен анализ, но от това как се чувствах на мача, знам над какво още трябва да работя и какво да усъвършенствам. Мисля, че с още малко целенасочена подготовка ще успея да правя доста по зрелищни битки.“

Двете състезателки направиха атрактивна три рундова битка. Йони натисна доста в началото и не спираше да пресира до края, като търсеше размените. Ситнилска успя обаче да неутрализира играта ѝ и да наложи своето темпо и методика при водене на битката до самия край.

„Не беше лесна опонентка в никакъв случай, а и тя е с доста повече опит в профи-битките, но затруднението дойде от това, че не можах да възстановя добре от предишното състезание и с рязкото сваляне на килограми, което ми изигра малко лоша шега със силата, но се съсредоточих в единичните и точни удари, с които не ѝ позволих да наложи нейната игра,“ анализира битката Ситнилска.

След този успех състезанията не спират за шампионката. По-рано тази година тя взе златен медал от европейското по таекуон-до, а сега се впуска и преследване на първото място в света.

„Предстои ми световно първенство по таекуондо и кикбокс и ще очаквам ново предизвикателство в SFC до края на годината. Отворена съм и към всякакъв вид предизвикателства, вдигащи адреналина и знам, че предстои вълнуваща година.“

Вижте Албена и в нашата поредица „Лице в лице с шампиона“, където ступва Ангел Караиванов и разказва повече за себе си.

www.mma.bg

коментара

Новини

Министър Кирилов запозна адвокати с мерките за подобряване на регистърните производства в Агенция по вписванията

Публикувано

на

Агенцията по вписванията ще публикува на 17 юни т.г. методически указания за работата на длъжностните лица по регистрацията (ДЛР) на базата на готвен в момента анализ.
Това стана ясно днес по време на срещата в Министерството на правосъдието на министър Данаил Кирилов и Омбудсмана на Република България Мая Манолова с представители на Фейсбук общност на българските адвокати (ФОБА).
По време на дебата адвокатите дадоха конкретни примери за проблеми в регистърните производства и главно с постановяване на откази за вписване, такси и разходи в производствата, уеднаквяване на практиката и прозрачност.
Министър Кирилов запозна адвокатите с предприетите от началото на годината мерки за  уеднаквяване на практиката на ДЛР и подобряване на контрола върху работата им.
Една от тях е създаденият отдел „Анализ, методология и организация“, чиито основни функция и задача е да  събира, синтезира и анализира информацията относно постановени откази на длъжностни лица по регистрацията, както и на информация за постановени съдебни решения по обжалвани пред съда откази.
Целта е на база на тези анализи, Агенцията по вписванията периодично да изготвя предложения за изменение и допълнение на нормативни актове, свързани с дейността на длъжностните лица по регистрация.
Създаден е и отдел „Административно – наказателна дейност“, чиято функция е налагане на административни наказания и ангажиране на административно наказателна отговорност, включително и на длъжностните лица по регистрация, в случаите на неправомерно постановени откази или извършени вписвания.
С цел предотвратяване на порочни практики е въведен и принципът на случайно разпределяне на заявленията от информационната система на длъжностни лица по регистрацията. Същият принцип е въведен и по отношение на разпределяне на заявленията след дадени указания за отстраняване на нередности, каза още правосъдният министър.
Той покани представителите на  ФОБА да вземат участие в заседания на сформирания наскоро консултативен съвет към Агенцията по вписванията по темите за развитието на регистърните производства.
Министър Кирилов изрази готовност за дебат по преодоляване на срещаните проблеми.
Омбудсманът Мая Манолова потвърди готовността си да предложи законодателни промени за възстановяване на съдебните разноски при незаконосъобразни откази, постановени от служители на Агенцията. Тя настоява още в закона изрично да се въведе и задължение ръководството на Агенцията да предприеме мерки за уеднаквяване на практиката на длъжностните лица по регистрацията.
В заключение адвокатите благодариха за срещата и заявиха, че ще предоставят конкретни предложения за подобряване на регистърното производство.

коментара

Продължете с четенето

Крими

Нападнаха медицински екип в Гоце Делчев

Публикувано

на

Пациентът, нападнал екип на Спешна помощ в Гоце Делчев, е счупил стъклото на линейката. Това каза д-р Красимир Михайлов, директор на Център за спешна медицинска помощ в Благоевград, по повод днешната агресия срещу лекари.

Както БЛИЦ съобщи, сигналът за нападнат медицински екип е подаден към 11:00 ч. от центъра на града.  „Екип е отишъл на повикване за пациент, който се е намирал на обществено място.

Екипът е пристигнал, обслужил е пациента, настанил го е в линейката и по време на транспорта пациентът е станал агресивен и е счупил стъклото на линейката. Възможно е самият пациент да има заболяване, което да предизвика тази агресия. Доколкото имам информация е възможно да е употребил наркотично вещество“, отбеляза той.

Д-р Михайлов допълни, че след това са уведомени полицията, Координационната централа и Министерството на здравеопазването, а пациентът в последствие е транспортиран в Психиатрията в Благоевград. По думите му медиците не са пострадали и нямат травми, просто са стресирани и уплашени.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ