Свържете се с нас

ВМРО

Атанас Стоянов: ВМРО готви законодателни промени срещу фалшивите новини

Публикувано

на

Фалшивите новини са част от ежедневието ни и най-вече част от бита на политиците. Недостоверната информация често става част от предизборната кампания.

Това е мнението на депутата от ВМРО Атанас Стоянов. В студиото на „Денят ON AIR“ той обясни, че у нас сега трудно става търсенето на отговорност за публикуването на неистини в медиите.

По думите му в развитите страни има закони, които да ограничават ефекта на фалшивите новини, а у нас такава битка срещу тях не е имало към този момент.

Тук е нашата отговорност да намерим законодателни пътища, ако не за премахване и пресичане, най-малкото за тяхното ограничаване. Към това се стремим. Това е комплекс от мерки. ВМРО готви законодателни промени и те се състоят в това всяка една електронна медия или издание, сайт, на своята страница да имат задължението и ангажимент да публикуват конкретна информация с факти – кой е издателят, кой е авторът на съответната новина. Съответно, ако тази новина за адресата му се струва оскверняваща, той да има право по съдебен ред да си потърси правата. Сега това формално го има, но реално много трудно може да се случи, посочи народният представител от ВМРО пред „България ОН ЕР“.

Депутатът обясни, че очаква подкрепа от всички партии в управлението, които според него са най-засегнати от фалшивите новини, които Стоянов смята, че са със застрашителни размери у нас.

Истината е, че трябва да има контрол и всеки да носи съдебната отговорност за съответната новина, когато излезе. Журналистиката е авторитетна професия, тя не бива да бъде опорочавана с едни пишман журналисти. Това до голяма степен влияе и на целия имидж на българските журналисти, посочи още Атанас Стоянов.

Народният представител от ВМРО допълни още, че всички парламентарни групи могат да дадат своите оценки и идеи за допълнения и промени в предложението на ВМРО, за да бъде бъдещата нормативна уредба възможно най-работеща.

коментара

ВМРО

ВМРО закри кампанията си в навечерието на 24 май с инициативата „Да се хванем на хорото“ и певицата Диа

Публикувано

на

На мащабното събитие в град Елин Пелин присъстваха председателят на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов, водачът на листата Ангел Джамбазки, Юлиан Ангелов, Андрей Слабаков, ген. Димитър Шивиков, Карлос Контрера, както и кандидатите от подкрепящите партии СДП и ЗНС.

На площада пред читалището се събраха стотици симпатизанти и привърженици на листата войводите, която е под номер 3 в интегралната бюлетина. Пред тях лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов изнесе вдъхновяваща реч за родолюбието и българщината, които са ни съхранили като народ повече от 1300 години:

На последната права сме на една кампания, която трябва да покаже на българина, че има една политическа сила, заедно с нейните приятели – интелектуалци, военни от запаса, земеделци и социалдемократи, които са решили, че повече така не може да продължава. В ЕП има нужда от истински български представители, а не от разни социалисти, демократи, зелени и други подобни джендъри, 31-и 32-и пол. Интересът и защитата на България за нас са над всичко. И неслучайно ние бяхме атакувани отвсякъде, защото изплашихме тези, които искат да направят българския народ безропотна маса. Ние заедно с тези 17 човека от листата зад мен няма да допуснем да объркват децата ни с разни джендър глупости – семейството е от мъж, жена и деца. Ето защо най-накрая, на 26 май, хората ще разберат, че има само една достойна листа – листата на ВМРО.

Водачът на листата Ангел Джамбазки благодари на всички за усилията да покажем какво е подкрепа за истинския национален интерес, какво е истинско родолюбие и патриотизъм и допълни още:

Ние, българите, сме велика нация с дълбоки и древни корени! Доказали сме, че България е велика и могъща държава. На 24 май отбелязваме паметта на Светите братя Кирил и Методий и на Светите седмочисленици, които дадоха на света българската азбука, писменост, култура и цивилизация. Това е нещо, което трябва да браним, защото това е нашето самосъзнание, нашата самоличност и нашето самочувствие. Това бранихме и в ЕП.

За пет години с Вас в ЕП ние бранихме достойно българския интерес. За тези пет години не си търсихме политически семейства и похвали, не допуснахме и да се държат с нас като второ качество хора.

В емоционално обръщение към присъстващите ген. Димитър Шивиков се обърна към всички българи:

България има своите силни войводи и прекрасни девойки и жени. Трябва да сме горди с родината си. Ето защо на 26 май трябва всички да излезем и да отстоим Отечеството си с номер три в бюлетината.

Думите му бяха подкрепени и от режисьора и общественик Андрей Слабаков, който за пореден път подчерта, че неговото семейство е България и категорично заяви:

Ние не сме европейци – българи сме. И аз съм горд от това. Депутатите в Европарламента първо са българи, след това европейци. Не трябва да ни смятат за втора ръка, защото ние сме основатели на християнската цивилизация на този континент.

Вторият в листата на ВМРО Юлиан Ангелов обобщи казаното от всички с думите:

Ние доказахме, че лозунгът „България над всичко“ за нас не е празна фраза. За мен, за нас, за хората в листата на ВМРО България винаги е била над всичко, защото ние браним истински Родината си.

Ангелов отново се обърна към всички българи в неделя да гласуват с номер 3 в бюлетината.

Събитието беше открито от Илия Луков с изпълнение на „Къде си вярна ти любов народна“ и продължи със съвременната интерпретация на български народни песни от поп певицата Диа, с шопските песни на народните певици Лидия Ангелова и Бисера Иванова, с песните на местния църковен хор и завърши с дълго, хубаво българско хоро, поведено от знамето на ВМРО и танцьорите от ТФ „Мездра“.

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Ангел Джамбазки: Честит празник, българи!

Публикувано

на

Честит празник, българи.

Днес е денят на българската азбука, българската просвета, българската култура, българската цивилизация.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ