Свържете се с нас

ВМРО

Атанас Стоянов: ВМРО готви законодателни промени срещу фалшивите новини

Публикувано

на

Фалшивите новини са част от ежедневието ни и най-вече част от бита на политиците. Недостоверната информация често става част от предизборната кампания.

Това е мнението на депутата от ВМРО Атанас Стоянов. В студиото на „Денят ON AIR“ той обясни, че у нас сега трудно става търсенето на отговорност за публикуването на неистини в медиите.

По думите му в развитите страни има закони, които да ограничават ефекта на фалшивите новини, а у нас такава битка срещу тях не е имало към този момент.

Тук е нашата отговорност да намерим законодателни пътища, ако не за премахване и пресичане, най-малкото за тяхното ограничаване. Към това се стремим. Това е комплекс от мерки. ВМРО готви законодателни промени и те се състоят в това всяка една електронна медия или издание, сайт, на своята страница да имат задължението и ангажимент да публикуват конкретна информация с факти – кой е издателят, кой е авторът на съответната новина. Съответно, ако тази новина за адресата му се струва оскверняваща, той да има право по съдебен ред да си потърси правата. Сега това формално го има, но реално много трудно може да се случи, посочи народният представител от ВМРО пред „България ОН ЕР“.

Депутатът обясни, че очаква подкрепа от всички партии в управлението, които според него са най-засегнати от фалшивите новини, които Стоянов смята, че са със застрашителни размери у нас.

Истината е, че трябва да има контрол и всеки да носи съдебната отговорност за съответната новина, когато излезе. Журналистиката е авторитетна професия, тя не бива да бъде опорочавана с едни пишман журналисти. Това до голяма степен влияе и на целия имидж на българските журналисти, посочи още Атанас Стоянов.

Народният представител от ВМРО допълни още, че всички парламентарни групи могат да дадат своите оценки и идеи за допълнения и промени в предложението на ВМРО, за да бъде бъдещата нормативна уредба възможно най-работеща.

коментара

ВМРО

Ангел Джамбазки подкара комбайна!?

Публикувано

на

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки подкара комбайна в нивите на врачанското село Манастирище. Представителят на ЕП беше във врачанското село заради откриване на жътвената кампания, видя репортер на „Конкурент“.

Кметът на селото Георги Георгиев посрещна още куп важни гости, сред които заместник-председателят на 43-ото Народно събрание Явор Хайтов, заместник областният управител на Враца Робертино Маринов , организаторът на ВМРО за Северозапада Марин Цветков и организационният секретар на ЗНС Хранимир Генчев.

Преди Джамбазки да навлезе в нивата беше извършен традиционен ритуал на зажънване, изпълнен от местни самодейци. Представители на читалищата от Михайлово и Манастирище веселят гостите, а за настроението им се погрижи Бутанската духова музика.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Ангел Джамбазки: За пореден път ЕС пренебрегна собствените си правила и задушава всеки опит за опозиция и различно мнение

Публикувано

на

Пакетът за ръководните постове в ЕС е поредният пример за лицемерие. Държавите от Централна и Източна Европа бяха пренебрегнати отново. За пореден път Европейският съюз пренебрегна собствените си правила и задушава всеки опит за опозиция и различно мнение.

Това каза евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки на заседание на Европейския съвет.

Ето и цялото изказване:

Уважаеми г-н Туск,

Уважаеми г-н Шевчович,

Моята критика е към Вас. Пакетът, който предлагате, е резултат не на политика, а на нечистоплътен, непочтен пазарлък и сделка без принципи и без открити лица. Вие, уважаеми, излъгахте своите избиратели, издигнахте водещи кандидати, които после не подкрепихте. Нарушихте собствените си правила. Това не е демокрация, уважаеми, това е подмяна. Във Вашата сделка липсват Централна и Източна Европа и това също е позорно.

Искам сега да се обърна и към Вас, колеги. Всички Вие сте против тази сделка, но всички вчера гласувахте за нея. Кого лъжете в случая – себе си или своите избиратели? Когато не Ви харесва сделката, правите нещо много просто – издигате си г-н Вебер (съпредседател на комисията) и си гласувате за него или г-н Тимерманс и си гласувате за него. Но Вие не го правите. Вие тук сте против, но иначе гласувате за сделката. Това е подмяна и това е позор. Още нещо – Вие всички говорите за правила, но нито един не спази времето. Говорите за права на жените, но когато една дама в залата изрази мнение, което не Ви харесва, Вие ѝ пречите да говори. Къде тук е истината? Може да не сте съгласни с това мнение, но поне го уважавайте. Затова преди малко говорихте за демокрация, а вчера се обединихте цялата дъга – от крайно леви, до християндемократи, и попречихте да бъдат демократично избрани заместник-председатели от ЕКР и „Идентичност и демокрация“.

Това ли е демокрацията? Не, не е. Когато не Ви се харесва нечие мнение, Вие не го приемате или го заглушавате.

И последно нещо – „Одата на радостта“ е прекрасно класическо изпълнение, но аз имам свой химн – българският „Мила Родино“, и ставам само на него. Благодаря за вниманието.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ