Свържете се с нас

Таблоид

Спука се поредният политически балон в Благоевград!

Публикувано

на

Административен съд разби илюзиите на съветниците-опозиционери и потвърдирешението на ОИК по казуса „Камбитов“! Кметът пак грешка няма!

 

Състав на Административен съд – Благоевград, председателстван от Саша Алексова, отхвърли 4-те жалби срещу решението на ОИК, оказала да прекрати правомощията на кмета на Благоевград Атанас Камбитов и удари в земята нахъсаните да съборят градоначалника шепа опозиционери..
Казусът „Камбитов“ бе разигран от опозиционерски настроените общински съветници в местния парламент, които поискаха ОИК да прекрати правомощията на кмета Камбитов, тъй като за ден той е бил управител на фирма и кмет на общината. Това, според жалбоподателите, е нарушение, достойно да детронира градоначалника..

Според жалбоподателите случая имало погазване на член 41 от Закона за местното самоуправление. Затова съветничката Злата Ризова първа сезира общинската избирателна комисия, а в последствие към нея се присъединиха още няколко съветника и БСП..

Юристите на ОИК след извънредно заседание, отхвърлиха жалбата на Ризова и решиха казуса в полза на кмета Камбитов. Уверени в правотата си обаче, опозиционерите подадоха нова жалба, ангажирайки Административен съд, този път срещу решението на ОИК. И на свое заседание днес административният съд потвърди решението на ОИК, мотивирайки се, че жалбоподателите Злата Ризова, Калоян Ханджийски, протестъра Н. Кутанов и Валери Смиленов, нямат правен интерес от подобни действия. „Сериозни ят коз 41“, който съветниците опозиционери развяваха дни наред, сигурни, че са „намерили цаката“ на общинския кмет, отново се оказа пушилка.

Съдът отхвърли жалбите на съветниците, показвайки им, че опитните юристи на ОИК Благоевград правилно са преценили ситуацията по казуса и са отхвърлили жалбата на Ризова… „Това, което разследващите опозиционери разкриха и този така РАЗМАХВАН ЧЛЕН… 41 от ЗМСМА, се оказа обикновена техническа грешка, по която има заведено дело за заличаване. Оказа се, че подобна съдебна практика няма, а случилото е императив, прилагат се правилата на закона, А вносителите на жалбите не са разчели правилно решенията на конституционния съд в частта им „за мандат“, „по време на мандат“ и произтичащи от това ЗАКОНОВИ разпоредби“, коментираха казуса опитни юристи.

ОПОРНАТА ТОЧКА НА ОПОЗИЦИОНЕРИТЕ, член 41 се прилага, когато има обстоятелство, а в случая такова няма, СМЯТАТ ЮРИСТИТЕ, стъпили на закона.. Всичко това бе казано официално още при решението на ОИК, но компетентните юристи, съветващи опозиционерите, твърдяха, че юристите на избирателната комисия, четат законите „политически“, съобразявайки се със силните на деня, и вменявайки им юридическа некомпетентност.

Истерични бяха писъците на съветниците опозиционери, че комисията е политизирана и, че е взела решение в полза на Камбитов, без да се съобрази със законността. Съдебното решение обаче показа нечия друга крещяща некомпетентност и категорично непознаване на законите, анализирани и прочетени като дявола евангелието..
ЯЗЪК! СПУКА СЕ И ПОРЕДНИЯТ ОПОЗИЦИОНЕРСКИ БАЛОН! ОТНОВО ВДИГНАХА МНОГО ШУМ ЗА НИЩО!

Прави впечатление, че напоследък нещата на опозиционерите не се получават. ЧУДЯТ СЕ КАКВО ДА ИЗМИСЛЯТ, вдигат вой до небето по някакъв казус, тиражират обвинения, търсят проверки и когато резултатите и отговорите на институциите показват категорична несъстоятелност на твърденията им, мълчат и не си правят труда дори да публикуват, РАЗОБЛИЧАВАЩИЯ ГИ резултат от проверките.

Иначе са големи „разследващи“, много компетентни, но се оказа, че тези, които ги съветват в атаката им срещу градоначалника, с юридически, журналистически и всякакви други консултации, показват характерна и задълбочаваща се НЕКОМПЕТЕНТНОСТ.

За пореден път светна сигналната лампа, че ОПИТИТЕ НА НЯКОИ ХОРА ДА МАНИПУЛИРАТ, ПОДВЕЖДАТ И ДОРИ ДА ЛЪЖАТ ОБЩЕСТВЕНОСТТА В СВОЯ ПОЛЗА, ЗА ДА ПРИЧИНЯТ ВРЕДА НА ГРАДОНАЧАЛНИКА ВСЕКИ ПЪТ УДРЯТ НА КАМЪК!

Предизборната битка нагази в дълбоки води, които не са за всеки. А местните опозиционери-СЪВЕТНИЦИ показаха, че не са добри плувци и всеки път, когато нагазят на „дълбокото“ с цел дискредитиране на кмета Камбитов – СЕ ДАВЯТ, СГРОМОЛЯСВАТ СЕ С ГРЪМ И ТРЯСЪК, мъчейки се да въвлекат в игрите си институции и общество.

Политиката обаче е сериозна работа, а не клоунада, където всеки палячо бърза да покаже номера си. Политическата клоунада в Благоевград вече отегчава публиката, а ефектът, които опозиционерите търсят отдавна се превърна в дефект, който ще им изиграе лоша шега на предстоящите местни избори…

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Реклама
loading...
Кликнете, за да коментирате

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Таблоид

Синът на разложкия кмет Красимир Герчев – Иван чества рожден ден днес

Публикувано

на

По този повод, той бе залят от стотици пожелания и поздравления от близки, роднини, познати и приятели.

Безспорно обаче, сред най – трогателните бяха тези от съпругата му Константина и баща му Красимир Герчев, видя наш репортер.

 „Днес синът ми е рожденик, честит да е! Следвай мечтите си, Ванка. Нека Бог те пази.  И теб, и семейството ти. Вървете заедно,  обичайте се, защото няма по-голяма радост от радостта на пълното с обич сърце. Благодаря ти, сине, че ме правиш горд баща. И дядо. Честит рожден ден!“, написа в социалния си профил кмета Красимир Герчев.

„Честит рожден ден, ЛЮБОВ! С всяка изминала година любовта узрява и става все по-силна! На теб ти пожелаваме да бъдеш здрав, винаги така всеотдаен татко и съпруг! Ти си най-хубавото нещо в живота ни! Завинаги твои Константина и Ирина!“, написа трогателно съпругата на рожденика д-р Константина Герчева.

Синът на разложкия кмет Кр.Герчев – Иван чества рожден ден, градоначалникът умили фейсбук с посланието си снимка 1

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Всички жители и гости на град Гоце Делчев вече могат да паркират в синята зона на града чрез изпращане на sms

Публикувано

на

Системата се тества от няколко месеца и вече работи в пълен капацитет. Освен чрез закупуване на талони за паркиране, водачите могат да платят и като изпратят sms на номер 13751, което ще ги улесни в значителна степен.

Ако сте клиент на български мобилен оператор, трябва да изпратите sms на посочения номер, в който да напишете номера на автомобила, по начина по който е изписан на регистрационната табела. Изпращането на един sms отговаря на заплащането на 1 час престой на парко мястото. Ако искате да платите за два часа, трябва да изпратите два sms-а. Паркирането в синята зона на гр. Гоце Делчев е позволено с продължителност до 3 часа.

hronika

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ