Свържете се с нас

Таблоид

Спука се поредният политически балон в Благоевград!

Публикувано

на

Административен съд разби илюзиите на съветниците-опозиционери и потвърдирешението на ОИК по казуса „Камбитов“! Кметът пак грешка няма!

 

Състав на Административен съд – Благоевград, председателстван от Саша Алексова, отхвърли 4-те жалби срещу решението на ОИК, оказала да прекрати правомощията на кмета на Благоевград Атанас Камбитов и удари в земята нахъсаните да съборят градоначалника шепа опозиционери..
Казусът „Камбитов“ бе разигран от опозиционерски настроените общински съветници в местния парламент, които поискаха ОИК да прекрати правомощията на кмета Камбитов, тъй като за ден той е бил управител на фирма и кмет на общината. Това, според жалбоподателите, е нарушение, достойно да детронира градоначалника..

Според жалбоподателите случая имало погазване на член 41 от Закона за местното самоуправление. Затова съветничката Злата Ризова първа сезира общинската избирателна комисия, а в последствие към нея се присъединиха още няколко съветника и БСП..

Юристите на ОИК след извънредно заседание, отхвърлиха жалбата на Ризова и решиха казуса в полза на кмета Камбитов. Уверени в правотата си обаче, опозиционерите подадоха нова жалба, ангажирайки Административен съд, този път срещу решението на ОИК. И на свое заседание днес административният съд потвърди решението на ОИК, мотивирайки се, че жалбоподателите Злата Ризова, Калоян Ханджийски, протестъра Н. Кутанов и Валери Смиленов, нямат правен интерес от подобни действия. „Сериозни ят коз 41“, който съветниците опозиционери развяваха дни наред, сигурни, че са „намерили цаката“ на общинския кмет, отново се оказа пушилка.

Съдът отхвърли жалбите на съветниците, показвайки им, че опитните юристи на ОИК Благоевград правилно са преценили ситуацията по казуса и са отхвърлили жалбата на Ризова… „Това, което разследващите опозиционери разкриха и този така РАЗМАХВАН ЧЛЕН… 41 от ЗМСМА, се оказа обикновена техническа грешка, по която има заведено дело за заличаване. Оказа се, че подобна съдебна практика няма, а случилото е императив, прилагат се правилата на закона, А вносителите на жалбите не са разчели правилно решенията на конституционния съд в частта им „за мандат“, „по време на мандат“ и произтичащи от това ЗАКОНОВИ разпоредби“, коментираха казуса опитни юристи.

ОПОРНАТА ТОЧКА НА ОПОЗИЦИОНЕРИТЕ, член 41 се прилага, когато има обстоятелство, а в случая такова няма, СМЯТАТ ЮРИСТИТЕ, стъпили на закона.. Всичко това бе казано официално още при решението на ОИК, но компетентните юристи, съветващи опозиционерите, твърдяха, че юристите на избирателната комисия, четат законите „политически“, съобразявайки се със силните на деня, и вменявайки им юридическа некомпетентност.

Истерични бяха писъците на съветниците опозиционери, че комисията е политизирана и, че е взела решение в полза на Камбитов, без да се съобрази със законността. Съдебното решение обаче показа нечия друга крещяща некомпетентност и категорично непознаване на законите, анализирани и прочетени като дявола евангелието..
ЯЗЪК! СПУКА СЕ И ПОРЕДНИЯТ ОПОЗИЦИОНЕРСКИ БАЛОН! ОТНОВО ВДИГНАХА МНОГО ШУМ ЗА НИЩО!

Прави впечатление, че напоследък нещата на опозиционерите не се получават. ЧУДЯТ СЕ КАКВО ДА ИЗМИСЛЯТ, вдигат вой до небето по някакъв казус, тиражират обвинения, търсят проверки и когато резултатите и отговорите на институциите показват категорична несъстоятелност на твърденията им, мълчат и не си правят труда дори да публикуват, РАЗОБЛИЧАВАЩИЯ ГИ резултат от проверките.

Иначе са големи „разследващи“, много компетентни, но се оказа, че тези, които ги съветват в атаката им срещу градоначалника, с юридически, журналистически и всякакви други консултации, показват характерна и задълбочаваща се НЕКОМПЕТЕНТНОСТ.

За пореден път светна сигналната лампа, че ОПИТИТЕ НА НЯКОИ ХОРА ДА МАНИПУЛИРАТ, ПОДВЕЖДАТ И ДОРИ ДА ЛЪЖАТ ОБЩЕСТВЕНОСТТА В СВОЯ ПОЛЗА, ЗА ДА ПРИЧИНЯТ ВРЕДА НА ГРАДОНАЧАЛНИКА ВСЕКИ ПЪТ УДРЯТ НА КАМЪК!

Предизборната битка нагази в дълбоки води, които не са за всеки. А местните опозиционери-СЪВЕТНИЦИ показаха, че не са добри плувци и всеки път, когато нагазят на „дълбокото“ с цел дискредитиране на кмета Камбитов – СЕ ДАВЯТ, СГРОМОЛЯСВАТ СЕ С ГРЪМ И ТРЯСЪК, мъчейки се да въвлекат в игрите си институции и общество.

Политиката обаче е сериозна работа, а не клоунада, където всеки палячо бърза да покаже номера си. Политическата клоунада в Благоевград вече отегчава публиката, а ефектът, които опозиционерите търсят отдавна се превърна в дефект, който ще им изиграе лоша шега на предстоящите местни избори…

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

След среднощен екшън в Гоце Делчев и гонка с полицията! Задържаха Петър Велинов, опитал да проникне с взлом в автосервиз!

Публикувано

на

Петър Велинов е задържаният и обвинен за влизане с взлом в автосервиз в Гоце Делчев. Сервизът е собственост на Костадин К., а Петър, в съучастие със свои приятел опитали да проникнат в него в нощта на 24 юни. Те пробили патронника с бормашина, но през това време чули, че приближава патрулка.

Качили се на колата си и отпрашили с мръсна газ. Двамата успели да се изплъзнат на полицаите след среднощната гонка. По-късно единият от тях бе установен и задържан, а именно Петър Велинов.

Съучастникът му все още е в неизвестност. Велинов е от няколко дни в ареста, а днес се изправи пред Окръжен съд с искане за измяна на мярката му в по-лека. Предстои тричленният състав да се произнесе./struma.com/

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Община Петрич обхваща с нова социална услуга хора в неравностойно положение

Публикувано

на

Проектът „Патронажна грижа чрез мобилни интегрирани услуги за възрастни хора с увреждания“ е защитен по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и е на стойност 274 244 лева. Проектът обхваща възрастни, социално слаби жители на общината над 65 години, които са с увреждания. „ Ще се предоставят социални и медицински услуги чрез посещения в домовете, защото говорим за целева група от хора, които са с увреждания и в невъзможност за самообслужване. Освен храна те ще бъдат подпомагани със здравни грижи и психологическо консултиране. Това е изключително важно, особено за тези, които нямат близки при себе си“, посочи на среща с медиите кметът Димитър Бръчков. Той допълни, че по проекта ще бъдат обхванати минимум 100 души, но изрично уточни, че няма да бъдат връщани нуждаещи се извън този брой. Услугата ще се предоставя напълно безвъзмездно за срок от 18 месеца. Екипът, който ще предоставя здравно-социалните услуги ще включва социални работници, медицински сестри, рехабилитатори, психолог, шофьор. В Община Петрич има информация за лица, които пряко отговарят на условията за включване в новия проект, те са както от град Петрич, така и от селата. „Считам, че новото звено е важен момент от цялостната общинска социална политика за предоставянето на комплексна услуга на нуждаещи се жители на община Петрич. Така надграждаме утвърденото досега патрониране на нуждаещи се лица от звеното Домашен социален патронаж , което обслужва 325 души от цялата община, като сме обхванали освен града и селата от Подгорски, Кулско-Марикостински и Първомайски райони. Това беше и нашата цел като общинско ръководство – да разширим обхвата на услугата, за да стигне там, където е най-нужна. Освен това, действащата обществена трапезария на Петрич обслужва още 98 социално-слаби граждани. Така, че можем да отчетем една добре завършена социална услуга, изключително важна за хора, нуждаещи се от институционална подкрепа“, обобщи кметът.

Вторият проект, защитен от Община Петрич е съвместен с Община Струмица, Р Северна Македония и е по програма ИНТЕРЕГ. Община Петрич е водещ партньор, а самият проект касае осигуряването на допълнително оборудване за защита на населението от природни или причинени от човек бедствия. Продължителността на проекта е 18 месеца. По него се предвижда закупуването на високопроходим автомобил за община Петрич, както и два броя модули за оборудване за реакция при пожари и наводнения. Ще бъде проведено обучение на доброволци за действия при кризисни ситуации и по-добра информираност на подрастващите за реакция по време на кризисна ситуация. За реализацията на всички дейности по този проект Община Петрич получава безвъзмездно финансиране в размер на 209 163, 19 евро.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ