Свържете се с нас

Таблоид

Пиринско рекордьор по къщи за гости, построени с европари!

Публикувано

на

Близо 140 семейни хотелчета усвоили около 40 милиона от общо 200 за цялата страна…

Пиринско се оказа регионът, в който са построени най-много къщи за гости по европейски проекти. Справка сочи, че тук са издигнати около 140 семейни хотелчета и къщички и са усвоени близо 40 милиона лева по европейските проекти.

Общо 746 са къщите за гости по европроекти в България и за тях главният прокурор Сотир Цацаров разпореди спешна проверка. 202 милиона лева отпусна Европа за развитие на този селски и семеен туризъм в България и около една пета от тях са изхарчени в Пиринско.
Със заповед на МВР, местната полиция започна проверка на къщите, построени в Пиринско и се оказа, че най-много от тях са в Гоце Делчевско, следвани от Мелник, Сандански, Банско, Петрич и Разлог. Лещен, Огняново и други селища в община Гърмен водят класацията по най-много усвоени европари в областта. И е факт, че по тази програма гърменските села и множеството семейни къщи и хотели, се превърнаха в притегателен център за туристи.

Собствениците им ще бъдат детайлно проверени дали правилно са усвоили отпуснатите им пари, ако се окаже, че има нарушения, такива каквито бяха констатирани в хода на разследването срещу бившия заместник министър на икономиката Александър Манолев, то ще се наложи да връщат парите, неправилно похарчени, казват проверяващи, сред които освен полицията има и екипи от фонд „Земеделие“.

До ревизията се стигна след като бяха проследени и проверени имотите на полититици и бизнесмени спечелили пари по европроекти за развитие на така наречения селски туризъм. А истинската работа започна след казуса „Манолев“ и неговата къща за гости.
Той бе обвинен в престъпление, засягащо финансовите интереси на европейския съюз, заради съмнения, че използвал къщата за гости край Сандански, като семеен дом, а не по преназначение, с което е спечелен европроектът.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

Днес е Световен ден на безследно изчезналите деца

Публикувано

на

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление

Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление, а роднините им нямат никаква информация за тяхната съдба. Целта на този ден е, освен да се подкрепят близките на тези деца, и да се популяризира дейсността на различни организации, които се опитват да помогнат.

Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а експертите са разработили и специални програми за състаряване, с помощта на които се изготвят актуални портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца.

Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000. Той до момента е активен в държавите членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и др. , както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.

Според проекта. горещата линия трябва да заработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 г. последно предупреждение, че телефон 116 000 не действа напълно, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.

България се включва за пръв път през 2010 г. в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Новини

Съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград над закона!

Публикувано

на

За пореден път хванат в нарушение, ооо… извинете това не е нарушение! Той е съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград, той е над закона… На една от снимките се вижда и полицейски автомобил които отминава нарушителя. Често новото BMW на г-н Динков е паркирана пред Банка ДСК, Бизнес център Благоевград на бул. „Свети Свети Кирил и Методий“. Там няма паркомясто, колата просто е паркирана и се разчита на това че шефа на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов е разпоредил, че колите на Денков са в графа <Недосегаеми> Видимо и патрулките го отминават, така че ние можем само да ко покажем в рубриката „Нагли шофьори от Югозапада“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

   

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ