Свържете се с нас

Светско

Училището в Хаджидимово , единствено от Благоевградска област със свой представител на Националната конференция „Приобщаващи практики в училище и детска градина“

Публикувано

на

Старши учител Заприна Глушкова от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово бе специален представител на Национална конференция „Приобщаващи практики в училище и детска градина“ която бе единствена от област Благоевград на големият и важен форум .

В рамките на кампанията -Дни на приобщаването 2019  центъра за приобщаващо образование организира Национална конференция  под надслов,„Приобщаващи практики в училище и детска градина“ с предварителен конкурс.

СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово отново имаше свой   представител и на тази конференция.

Старши учител по български език и литература Заприна Глушкова за втора поредна година бе участник в  конференцията която е с особена важност в сферата на образованието .

Измежду 70 –те вдъхновяващи практики от цялата страна, старателно разгледани от компетентното жури в състав: доц. Ваня Божилова – СУ „Никола Вапцаров“, Маргарита Аспарухова – Канделарова, Елисавета Таракджи и Екатерина Русева от Център за приобщаващо образование, практиката на старши учителят Заприна Глушкова  от  училището в Хаджидимово попадна сред одобрените.

Така тя получи специалната покана  да  представи своят труд  на Национална конференция „Приобщаващи практики в училище и детска градина“ на 11 май  който се проведе в  Международен панаир –  Пловдив.

Училището в Хаджидимово с одобрената практика на старши учител Глушкова, бе единственото от Благоевградска област на този форум.

Целта на форума бе да отвори пространството за споделяне на успешен опит , ресурси, успехи, емоции и предизвикателства, пред които педагозите и специалистите, работещи с деца ежедневно се изправят в училище и детската градина, коментира участието си Заприна Глушкова .

Събитието в рамките на кампанията „Дни на приобщаването“ събра над 150 учители, специалисти и директори от цялата страна, пред които техни колеги представиха 28 образователни практики в темите: училищно управление, партньорство с родителите, отваряне на училището към местната общност, въвеждане на иновативни образователни практики, развитие на училищния екип, развиване на меките умения на учениците, увеличаване на мотивацията децата да ходят на училище, допълни още старши учител Глушкова .

коментара

Новини

ЗАГАДКА! На коя банка е този банкомат?!

Публикувано

на

Получихме десетки сигнали от читатели  в редакцията на Топ Преса с питането „На коя банка е този банкомат?!“ Загадка с повишена трудност… Мястото е ул. „Яне Сандански“ в Благоевград. Както се вижда от снимката, има реклами на две банки – Банка Пиреос и Пощенска банка. Има ли някаква уловка? Питат наши читатели. Едва ли.  Просто…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

ЕКСКЛУЗИВНО В ТОП ПРЕСА! 70-годишния самотник от Гайтаниново, прави по 12 обиколки с тичане на стадиона в Гоце Делчев!

Публикувано

на

70 годишния  самотник от Гайтаниново  Лазар Кюлюмов , прави по 12 обиколки с тичане  на стадиона в Гоце Делчев , дори се наема да играе в „Пирин „-ляво крило с договор 270 лева на месец

Атракцията на  селата от община Хаджидивово , самотника Лазар Кюлюмов  от Гайтаниново ,с прякор „Войнов“ , кръстен на бивш футболист от ФК“Левски“ въпреки 70 –те си години е в страхотна  физическа форма .

70 годишният мъж  с тичане прави по 12 обиколки на градския стадион в Гоце Делчев  като само едната е  400 метра.

В  шеговито интервю направено на пазара в Гоце Делчев от наш читател, Лазар заявява  дори готовност да играе за „Пирин“ Гоце Делчев – ляво крило и условие  за договор поне за 2-3 години и заплата от 270 лева . Такава била пенсията която получавал самотника след пенсионирането си като дърводелец в бившият гоцеделчевски „Промкомбинат“.

За да приеме офертата  атрактивния „Войнов“ бил готов да  се  раздели с брадата си  и  за разреши да бъде подстриган .

„ Изобщо не е луд бай Лазар Кюлюмов , напротив е много по умен  от много хора с високо самочувствие но без покритие, жалкото е ,че се е изоставил , сам е и никой не се грижи за него но той не се оставя „  коментират  търговци на  пазара  които дават на самотника по някой лев в пазарните дни и го черпят за да им разказва интересни лакардии от живота си.

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ