Прогноза за времето – 12 май (неделя)

От запад облачността, предимно средна и висока, ще се увеличи и вплътни. Днес след обяд ще се развива купеста облачност и на места, главно в западните и планинските райони ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще е слаб до умерен. Минималните температури ще са между 6° и 11°, максималните – между 21° и 26°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е близко до средното за май, но ще започне бавно да се понижава.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 24°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха ще са 15°-18°. Температурата на морската вода е 13-15°, вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна и в следобедните часове на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, предимно южен вятър. Максимална температура на височина 1 200 метра ще бъде около 14°, а на 2 000 метра – около 7°.

Във вторник се очаква да вали в цялата страна, като и температурите ще се понижат и ще бъдат между 14 и 19 градуса, до около 22 градуса в южните райони.

В сряда валежите ще продължат, повече в Западна и Северна България, а температурите ще останат без промяна.

И в четвъртък се очакват превалявания, но вече по-слаби.

От петък се очаква времето да се стабилизира и да бъде предимно слънчево, а температурите ще достигат летни стойности след 20 май.БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене