Свържете се с нас

Uncategorized

Корнелия Нинова: Предложението на турския посланик да се изучава задължително турски език е неприемливо и опит за чужда намеса във вътрешните ни работи

Публикувано

на

„Днес в Кърджали турският посланик е предложил в България да се изучава задължително турски език. Това е абсолютно неприемливо и е поредният опит за чужда намеса във вътрешните работи на България“. Това написа преди минути лидерът на БПС Корнелия Нинова. Думите й бяха по повод предложението на турския посланик Хасан Улусой, който призова българското правителство да въведе задължително изучаване на турски език, включително и за българите, тъй като това щяло да гарантира още по-големи инвестиции у нас от комшиите.

Ето какво още каза Нинова по темата:

„Днес честваме делото на Кирил и Методий, азбуката, езика си и приноса ни към другите славянски народи. Дълбок поклон пред Светите братя. Над тези букви се потяхме в Класическата гимназия. Не беше лесно за 14-годишни деца да глаголим на старобългарски, старогръцки и латински. Но беше прекрасно време на сериозно учене и истински приятелства. И наученото, и приятелите пазя до днес. Пазя и дълбоко уважение към моите учители. Те ни научиха да бъдем любопитни, четящи и свободни хора. Поздравявам всички класици с патронния празник на Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ“. Призовавам всички българи да пазим езика, културата и българщината“.

Blitz.bg

коментара

Uncategorized

24 часа без алкохол в община Хаджидимово в изборният ден 26-ти Май

Публикувано

на

Кмета на община Хаджидимово , Людмил Терзиев с нарочна заповед  забрани  продажбата на алкохолни напитки в заведенията за обществено хранене  и употребата на алкохол на обществени места от 00,00 часа на 26.05. до 24,00часа на същият ден  който е обявен провеждане на  изборите за членове на Европейския парламент от Република България.

Освен  това заповедта на кмета Людмил Терзиев гласи , че в изборния ден са забранени всякакви масови прояви ,създаващи  предпоставка за нарушаване на общественият ред . Денят на забраните е 26.05 2019 год.  и са на основание чл.44, ал.2 отЗМСМ.

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

„Биг Фрут“ ЕООД е фирмата която три години ще осигурява на децата от училищата и детските градини в община Гърмен „Училищен плод „ и Училищно мляко“

Публикувано

на

Хаджидимовската фирма ,“Биг Фрут“ ЕООД е избраното дружество което през учебните 2019/2020,2020/2021 и 2021/2022 години ще осигурява на учебните заведения и детските градини  на територията на община  Гърмен плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти по схемата „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, научи Топ Преса.  

Доставчикът е избран след проведена процедура за избор на заявител въз основа на писмено мотивирано предложение на назначената със Заповед комисия за разглеждане на постъпилите предложения.

Доставчикът е определен с нарочно издадени заповеди на директорите на училищата и детските градини в община Гърмен.

Както писа Топ Преса, избраният доставчик за тригодишният период на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в училищата и детските градини в община Хаджидимово е„Дивел Фрут“ ЕООД.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ