Свържете се с нас

Култура

В Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев връчиха наградите от международен и национален конкурс

Публикувано

на

Вчера бяха връчени отличията на ученици от Трето ОУ в Гоце Делчев от два конкурса.

Снежана Костадинова от VII „Б „клас, Станимира Василева – V „Б „клас и Иван Занев – VII“ А“ клас, бяха  връчени грамоти и статуетки за постигнатите три международни отличия в конкурса Международен културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“ – Литературно творчество и художествени творби. Учениците получиха и прекрасни подаръци от организаторите.

Напомняме, че Снежана Костадинова зае второ място в категория „Приложно-декоративни творби и проекти“ със своята творба – керамична реплика на иконата на Св. Теодор Стратилат.

В последният момент дойде другата щастлива новина за седмокласничката Снежана Костадинова която се представи с отличие в  11–я  Национален конкурс на тема: “Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”, организиран от ЦПЛР – ОБЕДИНЕН ДЕТСКИ КОМПЛЕКС ШУМЕН.

Мадарският конник е знак за мощта на българската държава, свидетелство за високото развитие на родното изкуство и глобален символ на България. Конкурсът даде възможност на учениците със средствата на изкуството и чрез личното си творчество да изразят отношението си към историческата памет на своя народ.

Талантливата Снежана Костадинова  участваше с макет на Мадарския конник (изработен от глина), с който спечели вниманието на журито и получи отличие. Ръководител на ученичката бе г-жа Караилиева – учител по изобразително изкуство в Трето ОУ.

Награждаването на участниците ще се състои на 19 май 2019 г. в къща музей „Авшарян“ – гр. Шумен.

Станимира Василева пък е наградена със специална награда от конкурса за своето стихотворение „Симеон“, а Иван Занев постигна трето място в категория „Графика/Рисунка“ с рисунката си „Архитектурата на Велики Преслав“.

Участниците в конкурса тази година бяха над 420 от цяла България, Великобритания, Швейцария, Австрия, Молдова, Чехия, Франция, Украйна, Северна Македония и др.

Конкурсът се провежда под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. Организатори са: Община Велики Преслав, АМ „Велики Преслав“, НЧ „Развитие1874 г.“ и др.

На седмокласника Валентин Китов бе връчена грамота за участие и отлично представяне в XIV Национален конкурс за дигитална живопис и графика „Моята България“.

Валентин участваше в конкурса със своята компютърна рисунка „Попово езеро в Пирин“.

За създаването й, той използваше компютърна програма, позволяваща да се рисува със свободна ръка с електронните инструменти за рисуване и подходящи графични редактори.

Конкурсът бе организиран от Младежки център – гр. Добрич. Картините бяха оценени и класирани от жури в състав: председател – Светослав Бъчваров – художник, д-р по Методика на изобразителното изкуство и членове – Венцислав Великов – художник, завършил Шуменски университет, с профил „Изобразително изкуство“и  Николай Тодоров – художник, завършил Националната художествена академия, специалност „Стенопис” при проф. Димо Заимов. Поредна награда през днешния ден за възпитаник на Трето ОУ.

Ученичката Снежана Костадинова – с отличие в ЕДИНАДЕСЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС НА ТЕМА: “Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”, организиран от ЦПЛР – ОБЕДИНЕН ДЕТСКИ КОМПЛЕКС ШУМЕН.

Мадарският конник е знак за мощта на българската държава, свидетелство за високото развитие на родното изкуство и глобален символ на България. Конкурсът даде възможност на учениците със средствата на изкуството и чрез личното си творчество да изразят отношението си към историческата памет на своя народ.

Снежана участваше с макет на Мадарския конник (изработен от глина), с който спечели вниманието на журито и получи отличие. Ръководител на ученичката бе г-жа Караилиева – учител по изобразително изкуство в Трето ОУ.

Награждаването на участниците ще се състои на 19 май 2019 г. в къща музей „Авшарян“ – гр. Шумен.

коментара

Култура

Клуб „Подай ръка“ към Първо ОУ „в град Гоце Делчев с нова благородна инициатива

Публикувано

на

Учениците от клуб „Подай ръка“ към Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, град Гоце Делчев осъществиха своята поредна мисия за тази учебна година.

Те се включиха в инициативата „Да дарим надежда в град Гоце Делчев“ за закупуване на кувьози за неонатологичното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“в  Гоце Делчев. Доброволците дариха голямо количество капачки за рециклиране и обещаха да продължат инициативата.

За пореден път клуб децата  от „Подай ръка“ показват, че доброто е заразно и  призовават всички жители на града и региона  да се включат в благородната им мисия .

„ Нека продължаваме да бъдем добри и имаме добри сърца – всички ние – ученици-учители-родители” призовах наистина добрите сърца от клуба „Подай ръка“ към Първо ОУ в Гоце Делчев .

коментара

Продължете с четенето

Култура

Директора на ОУ „Н.Вапцаров“ в Копривлен , Александър Белчев продаде на родителите на учениците по 10 лева юбилейните тениски за 100 годишнината на школото

Публикувано

на

По 10 лева е продал на учениците юбилейните тениски с надпис“ 100 години ОУ „Н.Вапцаров“ – Копривлен ,директора на школото Александър Белчев , съобщиха родители които платили на децата си юбилейните тениски по-случай празника . В момента те съобщават ,че в школото върви и друга събирателна инициатива .
По 50 лева внасят в касата на училището родители за екскурзия до София . Таксата за ученическата екскурзия за превоза е по 20 лева за отиване и връщане т.е по 40 лева на ученик и по 10 лева за такси за посещение на музеи и други забележителности .

Родителите коментират , че билетите за възрастни до столицата в едната посока са 20 лева, като за ученици, студенти и пенсионери превозваческите фирми дават макар и минимални отстъпки, а това според тях е екскурзия и би трябвало отстъпката да е далеч по солидна .

Да информират Министерството на образованието и да поискат проверка както за продадените им по 10 лева юбилейни тениски при положение, че училището разполага със собствен бюджет и при честване на такива събития би трябвало юбилейните аксесуари да се поемат от него ,пък и да останат за спомен на самите ученици от 100 годишния юбилей какъвто не се чества всяка година , така и за цената на екскурзията на учениците която според родители не е реална и коректна , се заканват родители .

Иначе 100 годишният юбилей на ОУ “ Н. Вапцаров“ Копривлен бе отпразнуван подобаващо на 11.05. 2019 година с празничнен тържествен концерт, посветен на юбилея .Гост на празника бе и кмета на общината Людмил Терзиев и един от заместнициту на образователния министър Красимир Вълчев .
В концерта участваха основно талантливите ученици от ОУ “ Н. Вапцаров“ -Копривлен и ДГ “ Незабравка“, както и гост- изпълнител от Хаджидимово.
Децата наистина показаха своите изключителни способности като актьори, танцьори, певци и рецитатори, а всички гости останаха впечатлени от изключителната подготовка и изпълненията им с които показаха,че са достойни продължители на делото на будните копривленци, основали преди сто години местното училище .
Празникът завърши с химна “ Върви, народе възродени“ под бурните аплодисменти на многото жители и гости които уважиха значимото събитие в Копривлен .

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ