Започна асфалтирането на ул. „Георги Икономов“ в Дупница

Асфалтирането на ул. „Георги Икономов“ в Дупница започна от днес. Тя е част от проекта „Интегриран градски транспорт“ и след като бе подменен водопровод и канал по нея, започна и „запечатването“ й с асфалт, а впоследствие и изграждането на тротоари. В следващите дни са възможни затруднения при преминаването на МПС-та в района, за което призоваваме шофьорите да бъдат внимателни.

Бившата ул. „Бригадирска“, както е по-известна в града, не е ремонтирана от направата си, но през 2015 година Община Дупница успя да я включи в европейски проект за цялостния й ремонт. Европейското финансиране по проекта обаче обхващаше по изискване само надземна инфраструктура, но кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев успя да договори Държавния бюджет безвъзмездно финансиране за подмяната на водопровод и канал по трасето на проекта, където той не е подменян. Както е известно заради съдебни саги и обжалвания още на ниво – обявяване на поръчка, проектът стартира с почти година и половина закъснение едва през есента на миналата година. „Опитът на някой да бламира този изключително важен проект за града обаче не успя за негово или тяхно съжаление. Няма да изпадам в подробности, защото в крайна сметка нещата се случват. Иначе досега да сме приключили и забравили за ремонтите по трасето от „Социални жилища“ до кв. „Байкал“. Искаше му се на някой да не ремонтираме улиците, да изгубим европейското финансиране, но от това губещ нямаше да е Методи Чимев, а всички жители на града, които всеки ден караме по разнебитените улици. В крайна сметка, впрегнахме целия ресурс и се наложи да стартираме есента заради сроковете, които имаме и това доведе до неприятностите с разкопаните улици по трасето през зимата и тяхната непроходимост. Много голям бе дискомфорта, факт е. Но пък и съм благодарен на хората, че проявиха разбиране за тези меко казано неудобство. Дискомфорт ще има и в следващите няколко месеца до лятото, когато приключваме проекта“, коментира инж.Чимев.

От другата седмица стартират ремонтните дейности и по други две натоварени улици „Венелин“ и „Отец Паисий“, които също са част от проекта. Движението на МПС-та ще бъде затруднено, но ще бъдат поставяни указателни табели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене