Свържете се с нас

Таблоид

Започна асфалтирането на ул. „Георги Икономов“ в Дупница

Публикувано

на

Асфалтирането на ул. „Георги Икономов“ в Дупница започна от днес. Тя е част от проекта „Интегриран градски транспорт“ и след като бе подменен водопровод и канал по нея, започна и „запечатването“ й с асфалт, а впоследствие и изграждането на тротоари. В следващите дни са възможни затруднения при преминаването на МПС-та в района, за което призоваваме шофьорите да бъдат внимателни.

Бившата ул. „Бригадирска“, както е по-известна в града, не е ремонтирана от направата си, но през 2015 година Община Дупница успя да я включи в европейски проект за цялостния й ремонт. Европейското финансиране по проекта обаче обхващаше по изискване само надземна инфраструктура, но кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев успя да договори Държавния бюджет безвъзмездно финансиране за подмяната на водопровод и канал по трасето на проекта, където той не е подменян. Както е известно заради съдебни саги и обжалвания още на ниво – обявяване на поръчка, проектът стартира с почти година и половина закъснение едва през есента на миналата година. „Опитът на някой да бламира този изключително важен проект за града обаче не успя за негово или тяхно съжаление. Няма да изпадам в подробности, защото в крайна сметка нещата се случват. Иначе досега да сме приключили и забравили за ремонтите по трасето от „Социални жилища“ до кв. „Байкал“. Искаше му се на някой да не ремонтираме улиците, да изгубим европейското финансиране, но от това губещ нямаше да е Методи Чимев, а всички жители на града, които всеки ден караме по разнебитените улици. В крайна сметка, впрегнахме целия ресурс и се наложи да стартираме есента заради сроковете, които имаме и това доведе до неприятностите с разкопаните улици по трасето през зимата и тяхната непроходимост. Много голям бе дискомфорта, факт е. Но пък и съм благодарен на хората, че проявиха разбиране за тези меко казано неудобство. Дискомфорт ще има и в следващите няколко месеца до лятото, когато приключваме проекта“, коментира инж.Чимев.

От другата седмица стартират ремонтните дейности и по други две натоварени улици „Венелин“ и „Отец Паисий“, които също са част от проекта. Движението на МПС-та ще бъде затруднено, но ще бъдат поставяни указателни табели.

коментара

Таблоид

Днес е Световен ден на безследно изчезналите деца

Публикувано

на

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление

Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление, а роднините им нямат никаква информация за тяхната съдба. Целта на този ден е, освен да се подкрепят близките на тези деца, и да се популяризира дейсността на различни организации, които се опитват да помогнат.

Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а експертите са разработили и специални програми за състаряване, с помощта на които се изготвят актуални портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца.

Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000. Той до момента е активен в държавите членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и др. , както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.

Според проекта. горещата линия трябва да заработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 г. последно предупреждение, че телефон 116 000 не действа напълно, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.

България се включва за пръв път през 2010 г. в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Новини

Съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград над закона!

Публикувано

на

За пореден път хванат в нарушение, ооо… извинете това не е нарушение! Той е съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград, той е над закона… На една от снимките се вижда и полицейски автомобил които отминава нарушителя. Често новото BMW на г-н Динков е паркирана пред Банка ДСК, Бизнес център Благоевград на бул. „Свети Свети Кирил и Методий“. Там няма паркомясто, колата просто е паркирана и се разчита на това че шефа на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов е разпоредил, че колите на Денков са в графа <Недосегаеми> Видимо и патрулките го отминават, така че ние можем само да ко покажем в рубриката „Нагли шофьори от Югозапада“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

   

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ