Свържете се с нас

Култура

Ученици и специалисти на ЦОП – Дупница, дискутираха по теми, свързани с европейския парламент

Публикувано

на

Екипът на Център за обществена подкрепа /ЦОП/ – Дупница, проведе беседа с ученици от осми клас на ПГ „Христо Ботев” по случай 9. май – Ден на Европа и Ден на Победата.

Учениците дискутираха по теми свързани с европейски парламент, символите на европейското знаме, държавите членки на Европейския съюз и мястото на България в него. Обсъден беше положителния ефект на присъединяването на нови членки – съседи на България и разширяването на Европейския съюз.

Отбелязани бяха възможностите, които имат младите хора да се образоват и усъвършенстват, да се реализират на европейско равнище. В края на срещата учениците позиционираха знамената на отделните държави – членки на ЕС върху предварително подготвена карта от специалистите на ЦОП, която окачиха на стената в кабинета си, за да им напомня, че имат възможности да избират и да се реализират в Европейското семейство, където България заема своето достойно място.

коментара

Култура

Самодейци, второкласници от училището в Долно Дряново бурно аплодирани и на двете сцени в селата Крибул и Крушево

Публикувано

на

С прекрасна програма малки самодейци от училището в гърменското село Долно Дряново – ОбУ „Христо Ботев“ направиха празничен днешния ден жителите и работещите в шивашките цехове и на двете съседни села Крибул и Крушево.

Учениците – танциоьри от 2-ри клас изнесоха невероятна програма и в двете села по случай предстоящият най-български празник 24-ти май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Талантливите деца от Долно Дряново буквално се раздадоха и на двете сцени за което освен бурните аплодисменти и похвали, получиха  подаръци и почерпки.

Домакини на атрактивните концерти в Крибул бяха кмета на селото Ибрахим Шишков и собственика на веригата шивашки цехове в района, успешния и уважаван бизнесмен Александър Синанов.

 

коментара

Продължете с четенето

Култура

Музей на открито в Петрич в Международния ден на музеите

Публикувано

на

На 18-ти май, събота от 11.00 часа на градския площад в Петрич по инициатива на общината се организира музей на открито под надслов „Опознай своя град, за да го обикнеш“.

Ще се включат ученици и учители от всички училищата в града. Ще бъдат подредени шатри, които ще представят историята на Петрич, бита и традициите. Ще има и много занимателни игри – пъзели, рисуване на керамика, направа на маската от обект Античен град „Хераклея Синтика“.

Гостите на музея на открито ще чуват и музикалната програма с участието на възпитаници на Общински детски комплекс, Народно читалище „Братя Миладинови-1914“, ДГ „Слънце“, ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ и хор „Иван Апостолов“.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ