Свържете се с нас

Новини

Отворени са офертите за поддържане на републиканските пътища в 13 области за следващите 5 години

Публикувано

на

Отворени са офертите в обществените поръчки за поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации) на републиканските пътища за следващите 5 години в 13 области. Тръжните процедури са по райони за планиране.

  • За Югозападен район, в който са областите Благоевград, Кюстендил, Перник и Софийска, са отворени следните оферти:

–         за обособена позиция №1 – ОПУ Благоевград, е отворена офертата на ДЗЗД „Пътно поддържане област Благоевград 2018“, в което са: „Грома Холд“ ЕООД, „Водно строителство – Благоевград“ АД, „БКС“ ЕООД;

–         за обособена позиция №2 – ОПУ Кюстендил, са отворени две оферти. Те са на: Обединение „Нивел-ПП“, в което участват: „Нивел Строй“ ЕООД и „Пътно Поддържане Кюстендил“ ООД, и на „Мегаинвест-холд“ ЕООД;

–         за обособена позиция №3 – ОПУ Перник, са отворени две оферти. Те са на: Обединение „ТРЗП 2019“, в което са: „Трейс Груп Холд“ АД и „Трейс – Пътно Строителство“ АД, и на ДЗЗД „Пътища Перник“, в което са: „Лиел Констракшън“ ЕООД и „Регионални Пътни Мрежи“ ЕООД;

–         за обособена позиция №4 – ОПУ София, са отворени две оферти. Те са на: ДЗЗД „ПП София“, с участници: „Инфра Експерт“ АД, „Обонато Билд“ ЕООД и „ЗМБГ“ АД, и на Обединение „ТРЗП София“, в което са: „Трейс Груп Холд“ АД, „Трейс -Пътно Строителство“ АД и „Автомагистрали – Черно море“ АД;

  • В Югоизточен район са областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол.

–         за обособена позиция № 1 – ОПУ Бургас са отворени две оферти. Те са на: Обединение „АМ ТРЕЙС – БУРГАС“, в което са „Автомагистрали Черно море“ АД и „Трейс – Пътно строителство“ АД, и на КОНСОРЦИУМ ТРП БУРГАС 2019, в който са: „Пътстрой Бургас“ ЕООД, „Сет Къмпани“ АД, „Бургаспътстрой“ АД, „Инфра Експерт“ АД и ЩРАБАГ ЕАД.

–         за обособена позиция № 2 – ОПУ Сливен са отворени две оферти. Те са на: ДЗЗД „ПОДДЪРЖАНЕ РПМ-СЛИВЕН, с участници: „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ СЛИВЕН“ ЕООД“ и СД БЕРКО-90 – Берковски и сие“ и на ДЗЗД „ВДХ Сливен“, в което са: „ВДХ“ АД и „ИНФРА ЕКСПЕРТ“ АД;

–         за обособена позиция № 3 – ОПУ Стара Загора са отворени 4 оферти. Те са на: ДЗЗД „ПОДДРЪЖКА РПМ-СТАРА ЗАГОРА“, с участници: „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ – СЛИВЕН“ ЕООД и „ПЪТНО СТРОИТЕЛНА КОМПАНИЯ ЕС БИ ЕС“ АД, на „АБ“ АД, на Консорциум „ЩРАБАГ ТЗП“ ДЗЗД, в който са: „ЩРАБАГ“ ЕАД „СТРОЙКОНСУЛТ“ ЕООД и ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА ПЪТИЩА БЕЛГРАД“ ООД (ПЗП БЕЛГРАД“ ООД), и на ОБЕДИНЕНИЕ „ТРЗП СТАРА ЗАГОРА“, в което са: „ТРЕЙС – ПЪТНО СТРОИТЕЛСТВО“ АД и „ПРОМАКС“ ЕООД.

–         за обособена позиция № 4 – ОПУ Ямбол, са отворени 5 оферти. Те са на: ДЗЗД „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ – Н“, в което участват: „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ-СЛИВЕН“ ЕООД и „НИВЕЛ СТРОЙ“ ЕООД, на ДЗЗД „СТРОИТЕЛСТВО КАБИЛЕ 2019“, в което са: „ТЕХПЪТСТРОЙ ЕООД“ „ИНЖСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД, АВТОМАГИСТРАЛИ СОФИЯ“ ЕООД и „ПЪТИЩА 2019“ ЕООД, на „Сдружение Пътно поддържане Ямбол“ ДЗЗД, с участници: „ПСТ Груп“ ЕАД, „Бургаспътстрой“ АД,  „Пътинженеринг-М“ АД и „ПСТ София“ ЕООД, на ОБЕДИНЕНИЕ „ТРЗП ЯМБОЛ 2019“, в което са: “ТРЕЙС-ПЪТНО СТРОИТЕЛСТВО“ АД и „ТЕХНОСТРОЙ-ИНЖЕНЕРИНГ 99“ АД, и на „ВДХ ЯМБОЛ“ ДЗЗД, с участници: „ВДХ“ АД и „ПЪТСТРОЙ БУРГАС ЕООД.

  • В Южен централен район са областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково.

–         за обособена позиция № 1 – ОПУ Кърджали е отворена офертата на „ПЪТСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ“ АД;

–         за обособена позиция № 2 – ОПУ Пазарджик са отворени три оферти. Те са на: „Сдружение пътно поддържане Пазарджик“ ДЗЗД, с участници: „ПСТ Груп“ ЕАД, „Пътинженеринг-М“ АД и „ПСТ София“ ЕООД, на „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ АД и на „Мегаинвест-холд“ ЕООД.

–         за обособена позиция № 3 – ОПУ Пловдив е отворена офертата на „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ АД;

–         за обособена позиция № 4 – ОПУ Смолян са отворени три оферти. Те са на: „ИСА 2000“ ЕООД, на ОБЕДИНЕНИЕ „ТРЗП 2019“, в което са: „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД и „ТРЕЙС – ПЪТНО СТРОИТЕЛСТВО“ АД, и на ДЗЗД „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ ОБЛАСТ СМОЛЯН“, в което са: „Грома Холд“ ЕООД и „Роуг 1“ ЕООД;

–         за обособена позиция № 5 – ОПУ Хасково са отворени две оферти. Те са на: „АБ“ АД и на „ВДХ ХАСКОВО“ ДЗЗД, с участници: „ВДХ“ АД и „ИНФРА ЕКСПЕРТ“ АД.

Офертите за останалите три района – Североизточен, Северозападен и Северен централен, ще бъдат отворени утре – 10 май.

коментара

Новини

Учител от Сатовча спечели два международни проекта по програма „Еразъм +“

Публикувано

на

Райка Славчева – старши учител по френски език в СУ «Св.св. Кирил и Методий» – Сатовча, спечели два международни проекта по програма «Еразъм+», Ключова дейност 1. Проектите са едногодишни, а работният език е френски.

Първият проект е за училището и е на тема: «Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации, сектор «Училищно образование». В рамките на проекта е предвидена мобилност – обучителен курс в Италия /Рим/ с учители от други европейски училища.

Основната цел е да се усъвършенстват иновационните методи на преподаване и успешно да се интегрират в педагогическата работа, за да стане класната стая модерна и интерактивна.

Амбицията е да бъде прокаран път за израстване на бъдещата европейска идентичност и истинско разбиране на фразата «единство в многообразието». С натрупания опит ще бъдат мотивирани повече хора за професионално и кариерно развитие в междукултурна среда.

Вторият проект е за Френски алианс в Благоевград, и е на тема: «Мултикултурно образование», сектор «Образование за възрастни». В рамките на проекта е предвидена мобилност – обучителен курс във Франция /Париж/.

Основната цел на този проект е усъвършенстване на мултикултурната комуникативна компетентност за изграждане на талантливи и културни личности, насърчаване развитието и обогатяването на културния живот чрез организиране и промотиране на културни събития в алианса, училищата и университетите от региона. На европейско ниво ще бъдат обменени добри педагогически практики.

С тези проекти ще бъдат подкрепени усилията за модернизиране на образователния процес в училище, за усъвършенстване на мултикултурната компетентност в алианса и най-вече за изграждане на хармонично развити, творчески и активни личности.

Райка Славчева, която е координатор по европейски проекти в СУ – Сатовча, и директор по европейски проекти във Френски алианс – Благоевград, изказва благодарност на: Общността на програма „Еразъм+“, която е одобрила проектите; Центъра за развитие на човешките ресурси, гр. София; директора на СУ „Св .св. Кирил и Методий”, с. Сатовча – Джеват Дунчев, управителя на Френски алианс, гр. Благоевград – Магдалена Стоименова.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Панаир за децата на Благоевград

Публикувано

на

Панаир отново радва децата на Благоевград. Днес и утре  малчуганите ще имат възможност да творят. Тази година над 40 културно- образователни инициативи за деца включва проектът на Община Благоевград и Фондация „Easyart”.

Работилниците ще бъдат разположени на площад „Македония“ и в Регионален исторически музей- Благоевград, те ще са отворени от 10.00 до 18.00 часа.

Освен традиционните вече работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – традиционна техника тъкане, както и любопитните ателиета по цианотайп или фотограма и ателие по роботика (които ще се проведат само в неделя) . Специално за града е разработена и работилница, в която децата ще могат да направят свой магнит с кон – символ на града.

Децата ще бъдат запознати с основните видове строителна техника със специално разработено ателие. Ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.

Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии).

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ