Свържете се с нас

Новини

Благоевград е сред първите Общини с одобрен проект „Патронажната грижа за възрастни хора и лица с увреждания”

Публикувано

на

Община Благоевргад е сред първенците с нови одобрени проекти за патронажната грижа за възрастни хора и лица с увреждания.

Договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ бе подписан днес в сградата на Министерство на труда и социалната политика. Общият рзмер на проекта е в размер на близо 400 хиляди лева и е в изпълнение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

С изпълнението на проекта ще бъдат създадени иновативни за общината мобилни форми на социални услуги, които се фокусират върху предоставяне на грижа и подкрепа за хора в напреднала възраст. Здравно-социални услуги ще се предоставят и за лица с увреждания.
В община Благоевград, социално-здравни услуги ще получат стотици лица от двете целеви групи за период от 12 месеца.  Допустимите целеви групи са лица в напреднала възраст над 65 години с ограничения или с невъзможност за самооблсужване, както и лица с увреждания и техните семейства.

Освен почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги лицата с увреждания и възрастните хора, включени като потребители в проекта, ще получават и психологическа подкрепа и консултиране.

 Срокът за изпълнение на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Багоевград” е 17 месеца. Първите 5 месеца от започване на проектните дейности са за подготовка, която включва сформиране на екип, закупуване на моторно превозно средство, подбор на персонал и потребители и провеждане на обучение. Това е пореден проект, спечелен от община Благоевград благодарение на отлично водената социална политика от кмета д-р Атанас Камбитов.

 

коментара

Бизнес

Автокъща в Гоце Делчев търси работник

Публикувано

на

Авто къща в Гоце Делчев, търси сериозен работник. Сигурност,добри условия, коректност. За повече информация: +359 87 9897178

коментара

Продължете с четенето

Крими

МВР с официална информация за спецакцията в Сандански

Публикувано

на

На 17.07.2019 г. на територията, обслужвана от РУ – Сандански, съвместно със служители  на РУ – Сандански, ОДМВР – Благоевград и Дирекция „Жандармерия“ се проведе специализирана полицейски операция по линии на противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки.

В хода на специализираната операция бяха проверени 369 лица, 285 МПС, като полицейските служители са констатирали 52 нарушения. Съставени са 25 бр. АУАН по ЗДвП и ЗБЛД и 27 бр. фиша по ЗДвП. С полицейски заповеди за задържане до 24 часа в РУ – Сандански са задържани 9 лица. По време на операцията са извършени и 17 бр. проверки по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, като за установените четири нарушения са образувани едно бързо производство и три броя заявителски материали.

Служители на ОДМВР – Благоевград и РУ – Сандански извършиха съвместни проверки в 10 търговски обекта на територията на гр. Сандански, в които се предлагат стоки, носещи запазени търговски марки. Нарушения са установени в два търговски обекта. Иззети са с протоколи за доброволно предаване мъжки дрехи от различни търговски марки. Образувани са 2 броя заявителски материали за извършени престъпления по чл. 172 Б от НК.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ