Свържете се с нас

Новини

140 семейни хотелчета и къщички  за 40 милиона лева  по европейски проекти са построени в Пиринско 

Публикувано

на

Пиринския край се оказа   регионът, в който са построени най-много къщи за гости по европейски проекти.

Справка сочи, че в региона са издигнати около 140 семейни хотелчета и къщички  за гости ,и са усвоени близо 40 милиона лева по европейските проекти. Най-много те са в Гоцеделчевско, следвани от Мелник, Сандански, Банско, Петрич и Разлог.

Лещен, Огняново и други селища в община Гърмен обаче водят класацията по най-много усвоени европари в областта.

Със заповед на МВР, местната полиция започна проверка на къщите, построени в Пиринско. Провеляван се по списък всички хотели и къщи за гости  построени с европейски средства в целият гоцеделчевски регион . Проверките са концентрирани в общините Гоце Делчев, Гърмен ,Хаджидимово и Сатовча ,следвани от Мелник, Сандански, Банско, Петрич и Разлог. Факт е, че по  програмата, гърменските села и множеството семейни къщи и хотели, се превърнаха в притегателен център за туристи. Собствениците им ще бъдат детайлно проверени дали правилно са усвоили отпуснатите им  ще пари и , ако се окаже, че има нарушения, санкциите ще бъдат неизбежни и безкомпромисни. Злоупотребилите нарушители  ще се наложи да връщат  неправилно похарчените пари, казват проверяващи, сред които освен полицията има и екипи от фонд „Земеделие“.

 

 

 

 

коментара

Бизнес

Автокъща в Гоце Делчев търси работник

Публикувано

на

Авто къща в Гоце Делчев, търси сериозен работник. Сигурност,добри условия, коректност. За повече информация: +359 87 9897178

коментара

Продължете с четенето

Крими

МВР с официална информация за спецакцията в Сандански

Публикувано

на

На 17.07.2019 г. на територията, обслужвана от РУ – Сандански, съвместно със служители  на РУ – Сандански, ОДМВР – Благоевград и Дирекция „Жандармерия“ се проведе специализирана полицейски операция по линии на противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки.

В хода на специализираната операция бяха проверени 369 лица, 285 МПС, като полицейските служители са констатирали 52 нарушения. Съставени са 25 бр. АУАН по ЗДвП и ЗБЛД и 27 бр. фиша по ЗДвП. С полицейски заповеди за задържане до 24 часа в РУ – Сандански са задържани 9 лица. По време на операцията са извършени и 17 бр. проверки по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, като за установените четири нарушения са образувани едно бързо производство и три броя заявителски материали.

Служители на ОДМВР – Благоевград и РУ – Сандански извършиха съвместни проверки в 10 търговски обекта на територията на гр. Сандански, в които се предлагат стоки, носещи запазени търговски марки. Нарушения са установени в два търговски обекта. Иззети са с протоколи за доброволно предаване мъжки дрехи от различни търговски марки. Образувани са 2 броя заявителски материали за извършени престъпления по чл. 172 Б от НК.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ