Свържете се с нас

Политика

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА РАЗЛОГ ИНЖ. КРАСИМИР ГЕРЧЕВ ОТКРИ ДНЕС В РАЗЛОГ И С. БАНЯ ДВЕ РЕМОНТИРАНИ УЛИЦИ И ВОДЕН РЕЗЕРВОАР

Публикувано

на

Ул. „Пета“ и компактен резервоар в с. Баня, както и нов участък от ул. „Черна река“ бяха официално открити днес.  След като на 01.08.2018 г. Министерски съвет на РБългария на свое редовно заседание взе решение за финансиране на рехабилитация на инфраструктурата в община Разлог, бе започнат ремонтът на ул. „Пета“. Извършена е реконструкция, която обхваща ремонт на цялото улично платно и тротоарите.
Ремонтните дейности ще допринасат за повишаване качеството и условията на живот и работа на местното население.

Община Разлог изгради и помпена станция с черпателен резервоар и довеждащи водопроводи. Монтирани са водомери за измерване на ползваните водни обеми и за определяне на техните характеристики на устието на всеки водоизточник. Изграждането на водния резервоар е по проект „Подобряване на качеството на инфраструктурата за минерални води на територията на община Разлог” по пилотна схема на Инвестиционната програма минерални води. Стойността на проекта е 283 996,67 лева, от които 141 998, 34 лева са финансирани от Национален доверителен еко фонд. Договорът за финансиране е подписан на 24.07.2018г.

Чрез проекта Община Разлог подобри качеството и общото състояние на инфраструктурата за управление и пренос на наличните ресурси от топла минерална вода от находище „Гулийна баня“ в с. Баня. Изпълнението на проекта допринася за реализиране на част от дългосрочната стратегия за развитие на Община Разлог, включително чрез осигуряване на по-добри условия за живот, ефективно опазване и оползотворяване на наличните природни ресурси, насърчаване на развитието на туризма като структуроопределящ сектор в местната икономика. Реализацията на общинския проект редуцира загубите на минерална вода, дължащи се на амортизирана инфраструктура по трасето на новите довеждащи водопроводи, което, от своя страна, допринася за опазването на качеството на почвите. Очаква се и сериозен принос към икономическото развитие на района и по специално на с. Баня, чрез утвърждаването й като желана дестинация за балнео и СПА туризъм.

„Днес се откриват три обекта, но избрахме официалната церемония да бъде тук, в с. Баня, защото комплексния резервоар е от изключително значение“- каза кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев. „Водата, която губехме през тъмните часове на денонощието, вече се акумулира в резервоара. Предстои ремонт на детската градина в с. Баня, както и на други улици, но преди това ще осъществим подземната инфраструктура, след което ще пристъпим отново на ремонтните дейности“-допълни още той.

„Днес Баня е много по-развита от преди няколко години, животът осезаемо е по-добър, благодарение на ремонтирането на улици и сгради от Община Разлог. Надявам се този напредък и това развитие да продължава, за да може селото да утвърди своя имидж като желан курорт, известен със своята минерална вода“-каза кметът на с. Баня г-жа Мария Юрганчева.

Днес бе открит и нов участък от ул. „Черна река“ в гр. Разлог. Ремонтните дейности придадоха красив облик и удбство на жителите на града.

На церемонията присъстваха д-р Мария Копанарова-председател на ОбС-Разлог, зам.-кмета по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, представители на фирмите-изпълнители на обектите, на хотелите в с. Баня, жители на двете населени места.

коментара

Интервюта

ЦВЕТЕЛИНА УЗУНОВА: ПРЕДСТОЯТ ИЗБОРИ С НЯКОЛКО ВЪПРОСИТЕЛНИ

Публикувано

на

Цветелина Узунова е журналист и пиар консултант с богат опит в политиката. Специално за ТОП ПРЕСА тя коментира предстоящите избори за Европейски парламент.

 Г-жо Узунова, какво според Вас ще се случи на изборите за ЕП в неделя?

Най-важното е повече хора да отидат да гласуват. Последните проучвания сочат, че около 25% от българските граждани имат колебания. Дано партиите успеят в последната предизборна седмица да мотивират избирателите да отидат до урните.

Проблемът е, че хората не смятат тези избори за важни, не мислите ли?

Така е. Брюксел им се струва далече. В обществото има разпространено мнение, че евродепутатите нищо не правят, само взимат едни невиждани за българските условия заплати. Тоест някой отива там, за да си уреди личната кариера и благосъстояние. За жалост, в тази кампания не чухме много послания, които да убедят избирателите, че тези избори са не по-малко важни от местните или парламентарните. Все още европейските теми не са в ежедневието ни. И това също има своето обяснение. Хората се борят всеки ден за хляба си. Мислят как да платят сметките, образованието на децата, да помогнат на възрастните си родители. Европейските теми наистина са далеч от тях. Но пак казвам- това не бива да ги отблъсква и да оставят правото си на глас неизползвано. Ние сме в ЕС вече 12 години. За да сме равноправни партньори, трябва активно да участваме във вземането на решения в Брюксел. Още повече, че всяка една стратегия или директива от там пряко засяга живота тук и решенията на национално ниво. Това се видя сега много ясно покрай разкритията за къщите за гости и еврофондовете. Ако обществото не се интересува какво се случва в ЕС и не настоява за силен контрол тук, такива практики ще процъфтяват.

Според Вас, какви ще са резултатите?

Мисля, че в момента няма социолог или пиар експерт, който със сигурност да каже каква ще бъде подредбата на партиите в неделя вечерта. Следя всички проучвания, но те са доста противоречиви. Едни дават превес на ГЕРБ, други на БСП. Очевидно едната въпросителна ще бъде коя от двете партии ще надделее и най-вече с колко. Новините, че разликата между тях е стопена до процент със сигурност ще мобилизира ядрата и на двете партии. Тоест и двете имат интерес от подобни прогнози. Третото място винаги е ясно –не виждам някаква промяна в традиционния процент, който ДПС печели. Доколко ще се задържат там занапред е въпрос, по който ще разсъждаваме вероятно преди парламентарните избори. Другата интересна битка ще е за четвъртото и петото място. Според социолозите, ВОЛЯ твърдо измества ВМРО и става четвърта политическа сила. Много назад остават НФСБ и Атака. Малката управленска коалиция логично загуби доверието на хората след разпада си за тези избори и постоянната публична размяна на остри реплики между лидерите им.

Това значи ли, че ще има предсрочни парламентарни избори, ако ОП продължават да се карат?

По-скоро няма да има. Те ще се държат до последно заедно в управлението и ще подкрепят ГЕРБ, защото са наясно, че следващ път вероятно няма да има. Предполагам дори, че преди парламентарните избори те ще бъдат яростни опоненти едни на други, защото всеки ще гледа да спасява партията си и да се измъкне от общата отговорност за действията на ОП в това правителство. Което обаче не би се приело никак добре от хората. В този смисъл ВОЛЯ има всички шансове да расте още и да консолидира патриотичния вот.

коментара

Продължете с четенето

Политика

Корнелия Нинова: Евроизборите са много важни за Европа и за България

Публикувано

на

Евроизборите са много важни за Европа и за България. БСП е единствената партия, която е побеждавала ГЕРБ. Можем да го направим пак чрез изборите на 26-ти май. Това заявих лидерът на среща с граждани в Стара Загора. От всички партии само БСП е отказвала на ГЕРБ да управлява с тях и не се е изкушавала от облаги и власт. Не можеш да искаш промяна на статуквото и да бъдеш част от него.

За три години понесохме много удари, фалшиви новини и охулване. Но не се огънахме. Ще продължим така. Знаем какво искаме да постигнем за България и имаме компетентност да го направим. Когато бъде избрана да управлява, БСП, ще започне промяната с три основни неща. На първо място върховенството на закона и равенство пред закона на всички. На второ място икономиката и производството. За да имаме високи доходи, за да има пари за социална политика, трябва да има икономика и производство.

БСП ще реализира тази част от програмата си, която гарантира, че чрез последователна държавна политика ще развиваме една различна икономика – не тази на монополите, а онази, която подкрепя свободната конкуренция, малкия и средния бизнес. На трето – доходите, като се започне от 1,5 млн. най-бедни българи, които които живеят под прага на бедността – пенсионерите и младите.

Първата крачка е преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент, което БСП вече е доказала, че може да направи. Каквато и страна да изградим, ако няма народ, заради който да го правим, няма смисъл. Като мерки в тази посока – 6400 лв. еднократна помощ за второ и трето дете на работещи родители, които са си плащали осигуровките – възможна и лесна политика. Това ще струва 30 млн. лв. Като други мерки виждаме облекчаване за първо жилище на младите, образование, свързано с икономиката. Ако одобрявате такава политика, излезте и гласувайте с номер 18 в интегралната бюлетина.

Левицата ще се бори за справедливост, но не герберска справедливост – подават оставки и това е морал. Не, връщате парите, конфискуват ви се откраднатите имоти и носите съдебна отговорност. Това е справедливост. Искаме австрийски стандарти за морал, а не герберски. Герберският стандарт за морал – оставка и от министър ставаш зам.-министър, Цветанов напуска парламента, но остава председател на предизборния щаб. Австрийският е истинският европейски ценностен морал – една оставка за корупция и предсрочни избори. У нас 7 оставки на министри за 2 години за корупция и премиерът заявява: „Дори и да загубя избори, няма да подам ставка”. Това не е европейски политически морал”, каза той. ГЕРБ ни отдалечава от Европа.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ