Свържете се с нас

Политика

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА РАЗЛОГ ИНЖ. КРАСИМИР ГЕРЧЕВ ОТКРИ ДНЕС В РАЗЛОГ И С. БАНЯ ДВЕ РЕМОНТИРАНИ УЛИЦИ И ВОДЕН РЕЗЕРВОАР

Публикувано

на

Ул. „Пета“ и компактен резервоар в с. Баня, както и нов участък от ул. „Черна река“ бяха официално открити днес.  След като на 01.08.2018 г. Министерски съвет на РБългария на свое редовно заседание взе решение за финансиране на рехабилитация на инфраструктурата в община Разлог, бе започнат ремонтът на ул. „Пета“. Извършена е реконструкция, която обхваща ремонт на цялото улично платно и тротоарите.
Ремонтните дейности ще допринасат за повишаване качеството и условията на живот и работа на местното население.

Община Разлог изгради и помпена станция с черпателен резервоар и довеждащи водопроводи. Монтирани са водомери за измерване на ползваните водни обеми и за определяне на техните характеристики на устието на всеки водоизточник. Изграждането на водния резервоар е по проект „Подобряване на качеството на инфраструктурата за минерални води на територията на община Разлог” по пилотна схема на Инвестиционната програма минерални води. Стойността на проекта е 283 996,67 лева, от които 141 998, 34 лева са финансирани от Национален доверителен еко фонд. Договорът за финансиране е подписан на 24.07.2018г.

Чрез проекта Община Разлог подобри качеството и общото състояние на инфраструктурата за управление и пренос на наличните ресурси от топла минерална вода от находище „Гулийна баня“ в с. Баня. Изпълнението на проекта допринася за реализиране на част от дългосрочната стратегия за развитие на Община Разлог, включително чрез осигуряване на по-добри условия за живот, ефективно опазване и оползотворяване на наличните природни ресурси, насърчаване на развитието на туризма като структуроопределящ сектор в местната икономика. Реализацията на общинския проект редуцира загубите на минерална вода, дължащи се на амортизирана инфраструктура по трасето на новите довеждащи водопроводи, което, от своя страна, допринася за опазването на качеството на почвите. Очаква се и сериозен принос към икономическото развитие на района и по специално на с. Баня, чрез утвърждаването й като желана дестинация за балнео и СПА туризъм.

„Днес се откриват три обекта, но избрахме официалната церемония да бъде тук, в с. Баня, защото комплексния резервоар е от изключително значение“- каза кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев. „Водата, която губехме през тъмните часове на денонощието, вече се акумулира в резервоара. Предстои ремонт на детската градина в с. Баня, както и на други улици, но преди това ще осъществим подземната инфраструктура, след което ще пристъпим отново на ремонтните дейности“-допълни още той.

„Днес Баня е много по-развита от преди няколко години, животът осезаемо е по-добър, благодарение на ремонтирането на улици и сгради от Община Разлог. Надявам се този напредък и това развитие да продължава, за да може селото да утвърди своя имидж като желан курорт, известен със своята минерална вода“-каза кметът на с. Баня г-жа Мария Юрганчева.

Днес бе открит и нов участък от ул. „Черна река“ в гр. Разлог. Ремонтните дейности придадоха красив облик и удбство на жителите на града.

На церемонията присъстваха д-р Мария Копанарова-председател на ОбС-Разлог, зам.-кмета по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, представители на фирмите-изпълнители на обектите, на хотелите в с. Баня, жители на двете населени места.

коментара

Политика

Скандал! Етичната комисия на ГЕРБ нищи : Народният представител Александър Мацурев съсипва местния дребен бизнес с рекет и който не му плаща месечна вноска бива даден на НАП за проверка на физическо лице и ревизия.

Публикувано

на

Скандално отворено писмо до медиите бе разпратено днес.

В писмото се настоява за спешна проверка на новосформираната етична комисия по сигнали срещу депутата от ПП ГЕРБ в Банско Александър Мацурев.

Писмото е адресирано до премиера на България Бойко Борисов, с копия до КПКОНПИ, НАП, и Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Публикуваме писмото без намеса и ангажимент около достоверността на отправените въпроси и оставяме възможност за отношение по него на визирания депутат от ГЕРБ Ал. Мацурев! Подателят е изпратил отвореното писмо от поща, чийто адрес се пази в реакцията.

Дали Етичната комисия към ГЕРБ ще се ангажира да провери подобен сигнал и да отговори на зададените в писмото въпроси на лица е неясно. Ето какво питат в Отворено писмо подателите, търсим връзка с депутата Мацурев, очаквайте подробности.

Отворено писмо

ДО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Р. БЪЛГАРИЯ
копие:
ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ
ДО ЕТИЧНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
ДО КПКОНПИ
ДО НАП
ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ

Уважаеми власт имащи,

моля ви да вземете отношение по няколко въпроса свързани с народния представител Александър Иванов Мацурев – ПЛЕШОГЕЙТ:

1. С какви средства Мацурев /или свързани с него лица/ е придобил следните имоти:

– Стопански двор с фабрика за пелети в гр. Добринище на стойност 150000 евро;

– Склад за строителни материали „Ваджо” на входа на гр. Банско на стойност 300000 евро;

– Кафе сладкарница „21-ви ВЕК” в гр. Добринище на стойност 50000 евро;

– Апартамент в гр. Банско на стойност 60000 евро;

2. Александър Мацурев /или свързани с него лица/ е съдружник с бивш директор на ДАНС – Благоевград в охранителна фирма, която обслужва 90% от нощните заведения в Банско. Сключват се договори след обаждане и заплахи от Мацурев.

3. Александър Мацурев, заедно с Иван Везюв извършват незаконни автомобилни превози, като трансфери от Банско до летище София, така и от град Банско до ски зоната. Пускат непрестанни доноси до ДАИ – Благоевград със списъци на автомобилите на конкурентните превозвачи.

4. Народният представител Александър Мацурев съсипва местния дребен бизнес с рекет и който не му плаща месечна вноска бива даден на НАП за проверка на физическо лице и ревизия. Списъкът с неплащащи е изготвен от Иван Везюв и е внесен в столичното управление посредством Михаил Михайлов, друг съдружник на депутата.

5. Моля да се обърне внимание и на служебните пътувания, нощувки, обучения и т. н., плащани с държавни пари.

Разследването ще продължи и ще изобличим цялата мерзост на Александър Иванов Мацурев!

Молим за съдействие и компетентните органи!, се казва в писмото.

Потърсен за коментар, Александър Мацурев коментира темата така: „Това са поредните спекулации, с които се цели оронване на престижа ми“, категоричен бе той.

коментара

Продължете с четенето

Политика

43 800 първокласници ще получат еднократна помощ от 250 лв

Публикувано

на

Родителите на 43 800 нови първокласници ще получат еднократна помощ от 250 лева, съобщи след редовното правителствено заседание социалният министър Бисер Петков. Еднократната помощ ще струва на министерството близо 11 млн. лева.

Социалният министър съобщи, че са одобрени допълнителни 125 373 950 лева, които ще бъдат за сметка на намаления трансфер от централния бюджет за Държавното обществено осигуряване. Те ще се използват за месечна подкрепа на хората с увреждания.

Министрите взеха решение също да се удължи срока на услугата личен, асистент, социален асистент и домашен помощник до края на годината. По този начин над 12000 души ще получават помощта. „Осигурява се грижа за едни от най-уязвимите групи в обществото – деца и лица с увреждания, които не попадат в обхвата “ , отбеляза Петков. Разходите за удължаване на услугата възлизат за държавата около 14 млн. лева и са в рамките на бюджета на МТСП за 2019 г.

/pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ