Сандански: В Спортен клуб по борба ММА „Бириал“ тренират над 50 бойци

борци

Кирил Ханджийски (на снимката вляво), президент и треньор на клуба, наскоро спечели сребърен медал на републиканско първенство по борба свободен стил в категория 97 кг

В Спортен клуб по борба ММА „Бириал“ тренират над 50 бойци – от най-малките, разделени в 3 възрастови групи, до юношите и мъжете.

Най-малките от тях са още в детските градини и изучават свободна борба, а по-големите се подготвят за същински ММА-битки.(Какво представляват те – вижте текста под черта).

Заниманията за подрастващите, сред които и три момичета, са в понеделник, сряда и петък от 16 ч. в залата на Спортен интернат по плуване, Сандански. От 18.30 започват тренировките на юношите и мъжете.

Интересна е спортната кариера на президента и старши треньор на Спортен клуб по борба ММА „Бириал“ Кирил Ханджийски, 33-годишен санданчанин.

Кирил започва да се занимава с борба в родния си град, след което следва 10-годишна тренировъчна и състезателна дейност за „Левски“, София. Ханджийски е сред първата тройка на републикански първенства, един от най-сериозните му успехи е второта място в Муждународен турнир „Дан Колов“ през 2005 г.

През сезон 2007-2008 Ханджийски е вече в Германия и се състезава за „Кьолербах“, Саарбрюкен. От името на този клуб Кирил става шампион на Германия.

Година по-късно той е боец на „Шутфайтърс“, Лондон, където прави дебют в ММА престижната верига Ultimate Challenge.

През 2009 година Ханджийски се състезава и у нас, и в Англия и жъне победи в прочути турнири за свободен бой.

„Днес бих могъл да работя различни неща, но предпочетох да създам Спортен клуб по борба ММА „Бириал“ в родния си град и да обучавам деца. Благодарен съм, че получих разбиране от Община Сандански и възможност да провеждам тренировките в новата зала при Спортен интернат по плуване, Сандански“, сподели пред Sandanski1.com Кирил Ханджийски.

www.sandanski1.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене