Димитър Маргаритов: „Реалните достижения на Обединена Европа са резултат от реални действия”

За поредна година можем да се докоснем до реалните достижения на Обединена Европа, защото в този светъл ден това, което трябва са си спомним и което да гледаме и в бъдещето, е именно единението в името на мира. Затова Европейският потребителски център и всички останали общоевропейски и паневропейски мрежи си поставят именно такива цели – с образователни програми, със съдействие на потребителите да се търсят възможности за решаване на реалните проблеми с реални действия. Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов при откриването на информационен щанд пред Дома на киното в рамките на организирано от ЕПЦ и европейските информационни мрежи в България събитие за Деня на Европа – 9 май, под мотото „Европа е възможност. Европа е свобода и сигурност. Европа си ти!“.

„Особено радостен съм, че поне в областта на потребителската защита няма две мнения по въпроса – европейските достижения са факт. Те продължават да се развиват. Бяха приети редица изменения в законите в последните няколко години, които дават все повече права на потребителите в Европа, които стопяват ограниченията, включително и във виртуалния свят. Предстоят и нов пакет промени, които имат за цел да уеднаквят стандартите и всички да вървим на една и съща скорост напред”, каза още Маргаритов.

На откриването присъства още Константин Арабаджиев, член на КЗП.

Днес през целия ден на разкрития щанд ще се предоставят материали за Европейския съюз, както и информация и съвети за правата при пътуване, пазаруване и почивка в рамките на Общността. Посетителите ще могат да научат повече и за възможностите за работа, бизнес, обучение и култура в ЕС.

В Дома на киното ще има безплатни прожекции на европейски филми, подкрепени от програма МЕДИА на ЕС.

Събитието се организира от Европейския потребителски център България, Информационния център „Европа Директно”- СофияМрежата за сътрудничество между Европейската комисия и европейските обществени служби по заетостта – EURES, Националния център за контакт по програма „Европа за гражданите”, Бюро „Творческа Европа” (офиси Култура и МЕДИА) и Enterprise Europe Network – България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене