Свържете се с нас

Таблоид

Димитър Маргаритов: „Реалните достижения на Обединена Европа са резултат от реални действия”

Публикувано

на

За поредна година можем да се докоснем до реалните достижения на Обединена Европа, защото в този светъл ден това, което трябва са си спомним и което да гледаме и в бъдещето, е именно единението в името на мира. Затова Европейският потребителски център и всички останали общоевропейски и паневропейски мрежи си поставят именно такива цели – с образователни програми, със съдействие на потребителите да се търсят възможности за решаване на реалните проблеми с реални действия. Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов при откриването на информационен щанд пред Дома на киното в рамките на организирано от ЕПЦ и европейските информационни мрежи в България събитие за Деня на Европа – 9 май, под мотото „Европа е възможност. Европа е свобода и сигурност. Европа си ти!“.

„Особено радостен съм, че поне в областта на потребителската защита няма две мнения по въпроса – европейските достижения са факт. Те продължават да се развиват. Бяха приети редица изменения в законите в последните няколко години, които дават все повече права на потребителите в Европа, които стопяват ограниченията, включително и във виртуалния свят. Предстоят и нов пакет промени, които имат за цел да уеднаквят стандартите и всички да вървим на една и съща скорост напред”, каза още Маргаритов.

На откриването присъства още Константин Арабаджиев, член на КЗП.

Днес през целия ден на разкрития щанд ще се предоставят материали за Европейския съюз, както и информация и съвети за правата при пътуване, пазаруване и почивка в рамките на Общността. Посетителите ще могат да научат повече и за възможностите за работа, бизнес, обучение и култура в ЕС.

В Дома на киното ще има безплатни прожекции на европейски филми, подкрепени от програма МЕДИА на ЕС.

Събитието се организира от Европейския потребителски център България, Информационния център „Европа Директно”- СофияМрежата за сътрудничество между Европейската комисия и европейските обществени служби по заетостта – EURES, Националния център за контакт по програма „Европа за гражданите”, Бюро „Творческа Европа” (офиси Култура и МЕДИА) и Enterprise Europe Network – България.

коментара

Таблоид

Днес е Световен ден на безследно изчезналите деца

Публикувано

на

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление

Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление, а роднините им нямат никаква информация за тяхната съдба. Целта на този ден е, освен да се подкрепят близките на тези деца, и да се популяризира дейсността на различни организации, които се опитват да помогнат.

Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а експертите са разработили и специални програми за състаряване, с помощта на които се изготвят актуални портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца.

Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000. Той до момента е активен в държавите членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и др. , както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.

Според проекта. горещата линия трябва да заработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 г. последно предупреждение, че телефон 116 000 не действа напълно, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.

България се включва за пръв път през 2010 г. в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Новини

Съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград над закона!

Публикувано

на

За пореден път хванат в нарушение, ооо… извинете това не е нарушение! Той е съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград, той е над закона… На една от снимките се вижда и полицейски автомобил които отминава нарушителя. Често новото BMW на г-н Динков е паркирана пред Банка ДСК, Бизнес център Благоевград на бул. „Свети Свети Кирил и Методий“. Там няма паркомясто, колата просто е паркирана и се разчита на това че шефа на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов е разпоредил, че колите на Денков са в графа <Недосегаеми> Видимо и патрулките го отминават, така че ние можем само да ко покажем в рубриката „Нагли шофьори от Югозапада“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

   

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ