Свържете се с нас

Таблоид

Омбудсман и общински съвет инициират обществено обсъждане относно организацията на безопасност на движение в Кюстендил

Публикувано

на

Омбудсманът на Кюстендил, Васил Иванов и общинският съветник Огнян Иванов инициират съвместна инициатива, касаеща организацията на безопасност на движение в общината, по сигнали на граждани. 273 човека са заявили желание да подкрепят тази инициатива чрез обществено обсъждане на проблема по отношение на организацията на паркиране на паркинга на Поликлиниката в Кюстендил.

Другият подаден сигнал е от живущи на ул. „Димитър Беровски“ в града. Желанието на тези хора е тази улица да стане изцяло еднопосочна, тъй като има предпоставки за ПТП. „В тази връзка с г-н Атанасов подехме тази инициатива да направим едно обществено обсъждане по безопасността на движение в Община Кюстендил на 6. юни от 17, 30 часа в залата на Килийното училище.

Целта е да излезем със становища, които да бъдат предоставени на съответните институции“, каза Васил Иванов.

коментара

Таблоид

Кампания за събиране на средства за нов апарат за хемодеализа в болницата „Иван Скендеров“ организираха пациенти от Гоцеделчевско

Публикувано

на

22 000 лева са необходими за закупуването на нов апарат за хемодиализа в Гоцеделчевската болница.

Инициативата за набиране на средствата е на пациенти, които искат помощ и се обръщат към представителите на бизнеса и жителите на четирите общини в района – Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча.

До момента са събрани около 4 500 лв., като инициаторите изказват благодарност на всички дарители.

Над 30 кутии за дарения има поставени в различни търговски обекти в района, както и в институции.

Всеки, който иска, би могъл да подпомогне кампанията според своите възможности.

 

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

В Петрич беше поставено трето метално сърце за събиране на капачки

Публикувано

на

Сдружение „ЗАЩОТО МОЖЕМ” постави трето метално сърце за събиране на капачки в град Петрич. Капачките се събират за успешната национална кампания „Капачки за бъдеще”, чрез която до момента са дарени 11 кувьоза за малки общински болници в страната. Три от единадесетте в градовете Мездра, Бяла Слатина и Първомай са дарение от Сдружение „ЗАЩОТО МОЖЕМ”. Съвсем скоро ще бъде дарявана и друга спешна медицинска апаратура.

Местоположенията на трите сърца в град Петрич са следните:

  • Градинката намираща се до градския пазар, централна градска част;
  • Градинката над IОУ „Кочо Мавродиев, кв. Дълбошница ;
  • Градинската площ срещу магазин „Рай”, кв. Поляните.

Трите сърца неслучайно са оцветени с цветовете на българския трибагреник! Те символизират чистотата и надеждата, любовта към красивата ни природа, както и благодарността към нашите деди, че имаме шанса да живеем в една от най-красивите страни в света!

До момента сдружението взе участие към две от националните кампании на „Капачки за бъдеще”. През първата година предаде 750 кг. капачки, а в началото на тази година количеството беше 1019 кг. Очаква се през есенната кампания количеството да бъде над 1200 килограма.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ