Свържете се с нас

Политика

Мнение по темата за инвестирането на автомобилен производител в България на кандидатът от БСП за Европейския парламент Крум Дончев

Публикувано

на

Уважаеми дами и господа,
Кандидатът на БСП за евродепутат Крум Дончев направи изказване по темата за инвестирането на автомобилен производител в България.
Той изрази своето мнение в интервю, като сподели, че следвайки логиката на инвестиционните процеси в автомобилния сектор, България би била най-логичната дестинация за откриването на нов завод за автомобили на територията на Европейския съюз. Също така допълни, че за осъществяването на толкова мащабен проект в България е от изключителна важност да се задържи активното, младо българско население.

Крум Дончев: Съвсем логично е автомобилен производител да инвестира в България, поради собствената си стратегия

Мнение по темата на кандидатът от БСП за Европейския парламент Крум Дончев

София, 07 май 2019 г. – Огромен интерес събуди желанието на световен автомобилен концерн да инвестира близо 1,4 млрд. евро в изграждането на завод за производство на автомобили в нашата страна. Разбира се, окончателното решение предстои да бъде взето до края на май.
Кандидатът на БСП за евродепутат и един от най-обичаните автомобилни състезатели на България г-н Крум Дончев изрази своето мнение в интервю по темата, като сподели, че следвайки логиката на инвестиционните процеси в автомобилния сектор, България би била най-логичната дестинация за откриването на нов завод за автомобили на територията на Европейския съюз, тъй като има относително стабилна макроикономическа рамка, ниско заплащане на труда спрямо съседните държави, макар и с по-високи нива на безработица от Румъния, Унгария, Чехия и Полша, което предполага обезпечаването на човешкия ресурс за даденото производство. Разбира се това съвсем не е така, тъй като у нас има силен недостиг на т.нар. специализирана работна ръка, която е необходима в автомобилното производство. Основна причина за това според него е лошата и небалансирана демографска политика, която се наблюдава през последните няколко години и води до демографска криза. България се обезлюдява, отливът на качествени кадри е огромен, и у нас остава само ниско квалифициран персонал.
Изключително благоприятното географско положение на страната дава бърз и лесен достъп до пазарите от Западна, Централна Европа и Азия, което прави страната ни интересна локация за подобен проект. До колко обаче тази сделка защитава бъдещето на българския работник и българската икономика като цяло или ще се наложи България да инвестира средства, за да отговори на високите стандарти зададени от инвеститора е отделен въпрос, по който Крум Дончев поясни, че ще е изключително голямо предизвикателство да се адаптира транспортната инфраструктура спрямо нуждите и изискванията на инвеститорите.
Г-н Дончев сподели също така, че за осъществяването на толкова мащабен проект в България е от изключителна важност да се задържи активното, младо българско население, което е така необходимо именно за привличането на подобни сериозни инвестиции. Това от своя страна би довело до успешно развитие на транспортната индустрия, която генерира 17% от БВП на страната.

коментара

Политика

Кирил Добрев: БСП в община Сандански ще излезе със силна кметска кандидатура

Публикувано

на

„БСП в община Сандански ще излезе със силна кметска кандидатура на предстоящите местни избори. Целта е да се стигне до балотаж и той да бъде спечелен”. Това заяви председателят на предизборния щаб на БСП Кирил Добрев, който дойде вчера в Сандански заедно с кмета на Гоце Делчев Владимир Москов, който е член на ИБ на БСП. Те присъстваха на среща с председателите на местните структури на социалистите в курортната община, за да обсъдят кого ще издигнат за кандидат-кмет.

Кирил Добрев: БСП в община Сандански ще излезе със силна кметска кандидатура

Ето какво каза К. Добрев: „Тук съм за разширеното заседание на Общинския съвет на БСП в Сандански за обсъждане на направените номинации и обсъждане на силна кандидатура за местните избори. Известно ми е, че в Сандански имаме възможност и шансове да възстановим позициите си. Общинската структура на БСП се представя успешно да евроизборите и на президентските избори. Имаме трудности при представянето на местните избори, но смятам, че при един диалог в партията ще успеем да преодолеем тази пречка и ще имаме много силно представителство в местната власт в този вот.

Аз за трети път идвам в Сандански и успях да се срещна с членовете и симпатизантите. Водил съм разговори в различни формати и обстановката ми е напълно позната. Смятам, че ще излезем с добри решения за конференцията на БСП в Сандански, която е на 31 август. БСП в Сандански ще има много силна кандидатура, която ще претендира за спечелване на кметското място. Досега са номинирани двама кандидати – Снежана Стоянова, председател на БСП в Сандански, и бившият зам. кмет Младен Тимчев, който също е член на партията”.

Разширеното заседание на БСП в Сандански вчера в присъствието на председателя на предизборния щаб Кирил Добрев бе проведено при закрити врати. Присъстваха само председателите на партийните структури в града и населените места в община Сандански.в.Струма

коментара

Продължете с четенето

Политика

Централна избирателна комисия определи състава на Общинската избирателна комисия в Банско

Публикувано

на

Община Банско е с 13 членове в състава на ОИК като за председател на комисията е назначена адвокат Елиана Спасова от Благоевград. Заместник-председатели са Даниела Еринина и Людмил Везюв. За секретар е назначен Георги Бориков.

Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 7 септември 2019 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Очаква се Централна избирателна комисия да определи състава на ОИК – Благоевград, тъй като политическите партии не можаха да постигнат консенсус и да изберат състава й. От ПП „ГЕРБ“ предложиха адвокат Мартин Бусаров, който бе председател на РИК – Благоевград на отминалите евроизбори. От ПП „БСП“ пък не отстъпиха и предложиха зам.-председателя на РИК – Благоевград Йордан Симонски. Поради тази причина се наложи ЦИК да определя състава на Общинската избирателна комисия в Благоевград./Благоевград нюз/

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ