„БКС“ ЕООД ще рекултивира старото депо в Разлог срещу близо 2.5 млн. лева

Гоцеделчевската фирма „БКС“ ЕООД на Руен Кирев е избрана за изпълнител на обявената от община Разлог обществена поръчка за закриване и рекултивация на старото депо в местността Седръч в Разлог срещу 2 486 647,47 лева с ДДС.

Гоцеделчевската фирма е избрана за изпълнител, след като другият допуснат до втория етап на конкурса участник – „Миле инженеринг“ на разложкия бизнесмен Георги Фарфаров, е отстранена след отваряне на ценовите предложения. При прегледа на документацията комисията е констатирала  цифрови и аритметични грешки и  въпреки дадената по-ниска цена от 2 484 818,46 лева  фирмата на Фарфаров отпада от поръчката.

Общо четири фирми бяха подали заявления за участие в процедурата. Две от тях – софийската фирма „Вера строй“ ЕООД и „Еко Разлог“ ДЗЗД, бяха отстранени още след първия етап на конкурса. При прегледа на техническите им предложения  комисията е  констатирала несъответствия и непълноти с поставените критерии за подбор. Пропуските  не са отстранени и след дадения им петдневен срок за това.

„БКС“ ЕООД е една от най-големите строителни фирми в Югозапада. За нея има данни за участие в 51 обществени поръчки за над 61 млн. лева.  Фирмата е печелила и е била изпълнител на  поръчки в много общини в Югозапада и извън него – Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен, Банско, Белица, Благоевград, Нова Загора. За миналата година тя бе избрана за изпълнител на няколко обществени поръчки на община Разлог за ремонт на улици за малко над 1.9 млн. лева, а в периода от 2014-2018 година е печелила общо шест поръчки на стойност малко над 2.7 млн. лева.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене