Свържете се с нас

ГЕРБ

Нова сграда в ДГ „Вечерница“ ще посреща децата на Благоевград. Кметът д-р Камбитов даде старт на СМР дейностите с първа копка

Публикувано

на

Поредна церемония „първа копка“ бе направена днес в Благоевград. Кметът д-р Атанас Камбитов постави началото на СМР дейностите на обект „Нова сграда към ДГ № 8 „Вечерница“, преместване и ремонт на детски площадки и изграждане на един брой нова детска площадка“, по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“. „Това е поредната първа копка по европейски проект,който реализира Община Благоевград. Стойността на обекта е около 1 100 000 лева. Искам да подчертая, че проекта е с Национално финансиране, което означава, че сумата е от Националния бюджет и Община Благоевград не дава средства. Близо 4 милиона е проекта, заедно с модернизация и обновяване на 3 ОУ, 5 СУ, както и залата и сградата на НХГ „Св.св.Кирил и Методий“. Имаме намерение до септември месец детската градина да бъде готова. Постарали сме се сградата да бъде модерна, съвременна, да отговаря на съвременните изисквания. Ще изградим и нови детски площадки, пространство, по-добро и по-хубаво за децата. Проектът е много труден за изпълнение, но вярвам, че изпълнителите ще се справят. На добър час и успех!“, каза кметът Камбитов.
По време на церемонията присъстваха още заместник- кметовете Иво Николов, Христина Шопова, Зорница Кралева и инж. Емилия Тунева, доц.д-р Валентин Василев- обществен посредник в Община Благоевград, екипът по проекта, представители на общинска администрация,представители на детското заведение.
В края на церемонията за първа копка децата от подготвителните групи на ДГ №8 „Вечерница“ представиха мажоретен танц, като показаха много талант, усърдие и синхрон.
Непосредствено преди официалната церемония „първа копка“, в зала №5 на общинска администрация бе дадена и встъпителна пресконференция, по време на която бяха разяснени подробности по проекта.
Стойността на проекта е 3 923 211.00 лв. , а срокът за изпълнение е 24 месеца и се финансира по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, процедура BG16RFOP001-1.008 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 Благоевград”. Той предвижда създаване и осигуряване на модерна, функционална, здравословна, енергийно ефективна и достъпна среда на образователната инфраструктура в Благоевград. Обект на интервенция са три училища – НХГ „Св. св. Кирил и Методий“, Трето ОУ „Димитър Талев“ и Пето СУ „Георги Измирлиев“, както и ДГ № 8 „Вечерница“.

коментара

ГЕРБ

ГЕРБ-Перник организира турнир по табла

Публикувано

на

Близо 20 участници премериха сили в турнир по табла, организиран от ПП ГЕРБ–Перник за четвърта поредна година. Състезанието беше открито от областния координатор на политическата сила в Перник Вяра Церовска, народния представител д-р Александър Александров, кметът на „Изток“ Емил Костадинов и общинския съветник Любен Лазаров. Те бяха посрещнати от своите любезни домакини с традиционна българска питка и с пожелания за успех в изборите за членове на Европейския парламент на 26-ти май.

Своите завидни умения в играта демонстрираха народният представител д-р Александър Александров и кметът на „Изток“ Емил Костадинов, които също премериха сили един срещу друг в партия табла.

„Щастливи сме, че турнирът предизвика голям интерес сред любителите на таблата. Това е четвъртото издание на състезанието, което вече се превръща в традиция“, заяви кметът на „Изток“ инж. Емил Костадинов.

Участниците в турнира благодариха на ръководството на ГЕРБ за това,  че са направили възможно реализирането на турнира и ги поздравиха за добрата организация. Привържениците на играта демонстрираха добра концентрация и показаха майсторство и стратегия.

Победителите по традиция ще бъдат удостоени с медали, грамоти и парични награди.

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Асим Адемов посетиха Фестивала „С дъх на хляб и мед” в Търговище

Публикувано

на

„Тези избори са важни за България, за да продължи страната ни европейския си път на развитие. Път, който носи възможности и перспективи. Показали сме, че за нас всяко населено място е важно и знаем как да отстояваме националния интерес в рамките на общоевропейския”, каза в Търговище водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори Мария Габриел.

Тя посети Фестивала „С дъх на хляб и мед”, който се провежда в рамките на 242-ото издание на Традиционния пролетен панаир в Търговище. Заедно с другия кандидат за евродепутат Асим Адемов, кмета на Търговище и областен координатор на ГЕРБ д-р Дарин Димитров и областния управител на Търговище Митко Стайков разгледаха местни хлебни изделия, мед и пчелни продукти, сготвени и произведени от самодейци от общинските читалища и пенсионерски клубове.

Кандидатите за евродепутати бяха посрещнати в Търговище изключително емоционално и при голям интерес. Самодейците демонстрираха и на място някои от рецептите, като направата на гюзлемета, палачинки и мекици. Те споделиха с Мария Габриел и Асим Адемов, че повечето от рецептите, които прилагат, са автентични за самия регион и са запазени от различни поколения през годините.

Представители от браншовия пчеларски съюз разказаха на кандидатите за евродепутати какви трудности срещат в сектора, от какво са доволни и какви количества продукция успяват да произведат за година.

В разговор за предстоящия евровот на 26 май кандидатите за европейски представители апелираха търговищенци да бъдат активни и да подкрепят с гласа си най-достойните за тях.

Кметът на Търговище показа на кандидатите за евродепутати някои от обектите в града, ремонтирани и реновирани по европейски проекти. Представители на ГЕРБ-Търговище, младежката структура в града и ГЕРБ-Попово също засвидетелстваха подкрепата си за Мария Габриел и Асим Адемов. „На 26 май ще ви подкрепим с бюлетина номер 12 за победа”, категорични бяха структурите на партията в Търговище.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ