Свържете се с нас

Таблоид

Театралната школа при Обединен детски комплекс – Кюстендил, с отлично представяне на XIV Детско-юношески театрален фестивал „Малкият принц“

Публикувано

на

В периода 3 – 6 май 2019 г. на голямата сцена на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ се проведе XIV Детско-юношески театрален фестивал „Малкият принц“, организиран от Община Велико Търново и Народно читалище „Извор – 1873” село Самоводене. В продължение на четири дни търновската публика се наслади на 26 прекрасни спектакъла в двете възрастови групи – за детски и юношески театър. Участваха театрални състави и школи от цялата страна с общо 395 участника. Председател на журито на фестивала бе известният български актьор, театрален режисьор и телевизионен водещ Николай Априлов, а членове бяха актьорите Веселин Калановски и Стефка Златкова.

Театралната школа към Обединен детски комплекс – Кюстендил, с ръководител Ани Кръстева се представи с пиесата „Съкровището на Силвестър“ от Анжел Вагенщайн. С великолепната си игра кюстендилските артисти спечелиха овациите на зрителите в препълнената зала и заслужено бяха оценени от журито. Театралната школа при Обединен детски комплекс спечели Първа награда за спектакъл – плакет, грамота и 300 лв. С Наградата за поддържаща женска роля – плакет, грамота и 50 лв. бе отличена Кристияна Кръстева за ролята на Фелиция в спектакъла.

Председателят на журито Николай Априлов сподели, че представлението и играта на младите актьори държи постоянно в напрежение и очакване публиката и за миг дори актьорите не изпускат нейното внимание. „Приемайте с повече самочувствие и достойнство аплодисментите на публиката, вие ги заслужавате. Прекрасни сте, кюстендилци!“ – допълни той.

 

коментара

Таблоид

Днес е Световен ден на безследно изчезналите деца

Публикувано

на

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление

Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление, а роднините им нямат никаква информация за тяхната съдба. Целта на този ден е, освен да се подкрепят близките на тези деца, и да се популяризира дейсността на различни организации, които се опитват да помогнат.

Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а експертите са разработили и специални програми за състаряване, с помощта на които се изготвят актуални портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца.

Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000. Той до момента е активен в държавите членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и др. , както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.

Според проекта. горещата линия трябва да заработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 г. последно предупреждение, че телефон 116 000 не действа напълно, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.

България се включва за пръв път през 2010 г. в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Новини

Съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград над закона!

Публикувано

на

За пореден път хванат в нарушение, ооо… извинете това не е нарушение! Той е съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград, той е над закона… На една от снимките се вижда и полицейски автомобил които отминава нарушителя. Често новото BMW на г-н Динков е паркирана пред Банка ДСК, Бизнес център Благоевград на бул. „Свети Свети Кирил и Методий“. Там няма паркомясто, колата просто е паркирана и се разчита на това че шефа на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов е разпоредил, че колите на Денков са в графа <Недосегаеми> Видимо и патрулките го отминават, така че ние можем само да ко покажем в рубриката „Нагли шофьори от Югозапада“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

   

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ