Над 1500 се явиха на днешните кандидат-студентски изпити в ЮЗУ

юзу 1

Над 1500 души се явиха на днешните кандидат-студентски изпити в ЮЗУ „Неофит Рилски”. Близо 500 души от явилите се днес решават теста на изпита по български език и пишат свързан текст на тема „Да се учиш значи да се промениш”. Голяма чат от кандидатите ще се явят утре и на изпит по История, амбицирани да учат Право в университета.
Сред тези, които имат амбицията да учат Право в ЮЗУ днес, бе и 21-годишният незрящ Феим Феим от Варна. Той се явява за първи път в живота си на кандидат-студентски изпит.
„Не беше трудна подготовката, сам се подготвих.“, каза Феим. Той е категоричен, че, ако бъде приет в ЮЗУ, ще се справи сам толкова далече от дома. Приятелката на Феим завършва магистратура в ЮЗУ и това също е повлияло на решението на момчето да кандидатства в Югозападния университет.
Днес освен по български език се провеждат и изпити по история, математика, немски език, английски език, география и биология. На изпита по английски се явиха 27 кандидати, които попълват тест и пишат задължително съчинение. На изпита по биология тест от 30 въпроса попълват 40 кандидати, които трябва да имат познания върху учебния материал от 8, 9 и 10 клас.
Днес стана ясно, че допълнителен приемен изпит в ЮЗУ ще има на 9 юли тази година.

Е79

юзу

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене