Компенсаторен резервоар за минерална вода ще бъде открит официално в разложкото село Баня

Събитието е в Деня на Европа – 9 май, от 10,30 часа.

Стойността на новото съоръжение е около 300 000 лева. Половината от сумата е осигурена от общинския бюджет на Разлог – от таксите за минерална вода на абонатите. „По този начин решаваме проблема с недостига на минерална вода при върхово потребление. Осигуряваме по-ефективно и балансирано използване на водата, по-доброто й съхранение. Намаляват се и загубите на живителната течност. Това ще даде възможност на нови ползватели да получават минерална вода“, коментира кметът на община Разлог – Красимир Герчев.

С новия резервоар ще има достатъчни количества минерални води, покриващи нуждите на консуматорите, с издадени разрешения за ползване, които изпитваха недостиг в моментите на върхово потребление. Проектът ще помогне и за развитието на туризма, който е основно препитание за местното население.

В Деня на Европа ще се открият и две улици – „Пета” в село Баня и „ Черна река” в град Разлог. Те са ремонтирани с пари от Министерски съвет, който отпусна 892 000 лв. за рехабилитация на инфраструктурата в общината.

Улица „Черна река“ е цялостно реновирана, като до всеки имот са изградени водопроводни и канализационни отклонения. На ул. „Пета“ в с. Баня е направен ремонт на цялото улично платно и на тротоарите. „Благодарение на добрата фискална политика на правителството е възможна реализацията на подобни проекти, които са изключително важни за местното население”, коментира кметът Герчев.

Кмета.бг

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене