Николина Чакърдъкова се включи в граждански комитет за защита на банкера Цветан Василев. Не можем да седим, да мълчим и да си гледаме сеир

„Снощи получих покана и успях днес да пристигна за пресконференцията в БТА, на която обявихме създаването на Граждански комитет в защита на Цветан Василев. За съжаление нямаше много медии. Оказа се, че г-н Василев е помагал на много хора и каузи в България в областта на изкуството и спорта. И то във време, когато държавата е абдикирала от това свое задължение. Всеки от нас е ходил пред вратите на разни институции за да получи подкрепа на българското изкуство или спорт и е чувал: „Ах, колко сте велики, но не му е сега времето!” Оказа се, че в съвременната ни история Цветан Василев е най-големия дарител. Той дарява така, че да не те кара да се чувстваш неудобно. Защо за него се извади само лошото? Не искам да намесвам политиката или да вземам страна в спора между Пеевски и Василев, но не можем да седим, да си мълчим и да си гледаме сеир. Ако има някой на когото Пеевски е помагал, да излезе и да каже.” Това каза за „Хроника” певицата Николина Чакърдъкова.
Сред подкрепящите банкера от КТБ са още актьораnews_index_m1 Влади Въргала, актрисата Аня Пенчева, певицата Силвия Кацарова, Наско от БТР, отец Никанор от Гигинския манастир, Тити Папазов и др.
Държавата е абдикирала от всички свои отрасли, това създава бедност. Днес имаме основание да смятаме държавата си за враг, а политическата класа няма аналог в световната практика, пише в обръщение към медиите гражданският комитет. Оттам призовават съдебната система да покаже, че “истината няма цена и никой не може да я купи”.
Комитетът е сформиран в отговор на прокурорската акция срещу фирми на банкера и обвиненията, че той е поръчител на атентат срещу депутата от ДПС Делян Пеевски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене