Свържете се с нас

Новини

Часове, след като папа Франциск напусна границите на България, вече е факт поне една теория „на конспирация“, породена от кръста, който носи на гърдите си.

Публикувано

на

Официалната история на кръста, който носи папа Франциск, е доста по-различна.

Действително този папа е първият, който не носи разпятие на кръвния си кръст, най-често златно, обсипано със скъпоценни камъни.

Обяснението обаче, не е свързано със Сат и Анат.

Ето втората теза: 

„В продължение на векове папите, кардиналите и епископите носели нагръдния кръст като знак за авторитет и престиж сред другите членове на духовенството. В действителност, един от първите папи, който носи папски гръден кръст, е папа Лъв III, през 811 година. Той е получил златен кръст като подарък от Никифор, патриарха на Константинопол. Скоро стана обичайно папата да носи нагръден кръст. Оттогава гръдният кръст е украсен със златни бижута и скъпоценни камъни.

С това се казва, че кръстният кръст на папа Франциск определено се различава от предишните кръвни кръстове. Виждате, че на гръдния му кръст няма злато, нито скъпоценни камъни или скъпоценни камъни. Само една проста и скромна душа можеше да отхвърли твърда златна пето, която е точно това, което той направи. Негово превъзходителство избра да запази същия папски гръден кръст, който носеше в продължение на много години като архиепископ и кардинал на Аржентина.
Папа Франциск решава да запази оригиналния си гръден кръст, защото заема специално място в сърцето му. Когато държеше на ръката си гръдния си кръст, това му напомняше, че е призован от Бога да бъде пастир на своя народ, особено на най-бедните от бедните. Онези, които го срещнаха, докато се молеше за тях и говореше с тях, бяха привлечени от кръста и ще намерят утеха и мир, като видяха нагръдния кръст.

И така, какъв е проектът на кръстния кръст на папа Франциск Папски и откъде дойде?

Оригиналният дизайн на кръста на папа Франциск, начертан от Антонио Веделе, който почина през 1997 г., всъщност е направен от малък майстор на изкуството майстор Гисеппе Албрици от Павия, Италия.

Албрици заявява: „Кръстът е направен от мен, но е съставен от моя учител Антонио Велделе, за когото работя до 1978 г. Благодарен съм за всичко, което ме научи, учителя, който е създал кръста на папа Франциск.“ (Източник: UPA Federimpresa).

Детайлите на кръста се коренят в Евангелието на Лука. Това е притчата за добрия пастир и изгубената овца. Лука 15: 4-7 казва:

„Кой човек от вас, който има сто овце и загуби един от тях, няма да остави деветдесет и деветте в пустинята и да отиде след изгубения, докато не го намери?“

В центъра е фигурата на човек, който представлява Иисус, Добрият Пастир, който е намерил една от овцете си и го носи, докато другите овце следят отблизо. На върха на кръста гълъбът, представляващ Светия Дух, слиза от Бог Отец към Бога Син, като помага на изгубените и в тъмнината и им дава нов живот!

Линейният стил е предназначен да бъде символ на нова църковна ера, лоша църква сред бедните, както посочи папа Франциск. Оригиналният пап Франциск папски кръвен кръст, носен от папа Франциск, е от сребро и тежи 80 грама.

Животът, наследството и мисията на папа Франциск

Папа Франциск ни показва пътя на смирение и простота, но по-важното е как да обичаме Бога и ближния си! Това прави един добър пастир; той оставя живота си за овцете си.

Всеки сам може да прецени в полза на коя от двете хипотези има повече доводи.

Единственото притеснително в италианската обосновка е фигурата на гълъб, който се спуска като ястреб и не е „съвсем по канона“.

Наред са теолозите, които трябва да се произнесат дали подменения сюжет на кръста върху гърдите на папа Франциск, само по себе си не е противоречие на основен постулат в християнството – разпъването на кръста и Христовото Възкресение.

коментара

ВМРО

Ангел Джамбазки: С вашата помощ на 26-и май ще продължим да браним България и българския интерес

Публикувано

на

С ваша помощ на 26-и май ще продължим да браним България и българския интерес. Това каза кандидатът за евродепутат и водач на листата на ВМРО Ангел Джамбазки по време на концерт на площад „Антон Новак“ във Варна, организиран от ВМРО – БНД. На събитието присъстваха и министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов, както и кандидатите в листата на ВМРО за предстоящите избори Иво Пазарджиев, Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков.

Пет години бранихме България е Европейския парламент от нелегалната миграция. Пет години бранихме България от фундаментализъм, циганизация, турцизация и ислямизация. Пет години бранихме нашия интерес срещу двойните стандарти и срещу правото на българите да работим в Европа достойно, честно и да повишим нашите доходи. С вашата помощ на 26-и май ще продължим да браним България, заяви Ангел Джамбазки.

Патриотизъм е да пазиш само и единствено българския национален интерес. Това каза по време на концерт във Варна, иницииран от ВМРО – БНД, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По думите му ВМРО ще се бори за Европейски съюз, съставен от суверенни и равноправни държави. Това няма да стане с безлични евродепутати, които са се изказвали по 2-3 пъти за 5 години, но са си взимали заплатите. Това ще стане, когато в Европарламента има хора като Ангел Джамбазки, бойци и бунтари като Андрей Слабаков, добри командири като ген. Шивиков, млади хора като Иво. Хора, които имат самочувствие и знаят защо отиват там, заяви Красимир Каракачанов.

Той прикани присъстващите да гласуват на 26-и май, тъй като техният избор е важен за българските интереси в Европа. Много хора смятат, че предстоящите избори, както всички избори не са важни. Истината е обаче, че всеки един нормален гражданин в едно що-годе демократично общество, каквото е нашето, има право по време на изборите да избира. Ако Вие по време на тези избори останете вкъщи и продължим да мрънкаме под юрганите и на кръчмарската маса, нищо няма да се промени, посочи Красимир Каракачанов.

Според него, в Брюксел през последните 30 години се налагат политики, които унищожават нормалните държави. Една политика, която налага гей бракове, 32 пола, налага ни политика на приемане на нелегални имигранти в България. Обяснява ни, че няма нужда да бъде българи или германци, или някаква друга националност. Обяснява ни, че нашата християнска вяра няма никакво значение, каза още лидерът на ВМРО.

По думите му, ВМРО не иска Европейски съюз, който налага на деца да наричат родителите си родител 1 и родител 2, нито представя семейство от еднополови двойки. Ние не сме канили и не желаем да каним милиони имигранти от Африка и Близкия Изток. Ние не искаме да си променяме културата, защото това е нашата ценност, заяви Каракачанов. Той прикани присъстващите, които усетят нужда от промяна, да станат и да покажат, че България има нужда от български представители в европарламента, а не такива, които отиват там да показват новите си дрехи и да си уреждат живота.

Да живее България и на 26-и май не се плашете ни от лошото време, нито от празните приказки на разни дребни политикари и джуджета в политиката. Нека заедно да покажем, че България има своето достойнство и да пратим хора, които да я бранят в Европейския парламент, каза още Каракачанов.

Ангел Джамбазкпредстави кандидатите от листата на ВМРО – адвокатът Иво Пазарджиев, актьорът Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков.

ВМРО е от организациите, които не се явяват само по избори и после изчезват. Ние имаме дългогодишни дейности именно в тази посока, която виждате днес. Както знаете пред България стои поредния важен избор, а именно изборите за членове на Европейския парламент. Ние се явяваме самостоятелно на тези избори със самочувствието, че сме оставили трайна диря с дейността си, каза кандидатът за евродепутат Иво Пазарджиев. По думите му, дейността на Ангел Джамбазки не е останала незабелязана през последните 5 години, а именно той е човекът, който е разчупил представата за евродепутат. Иво Пазарджиев заяви, че кандидатите на ВМРО, отивайки в Европейския парламент, знаят как да защитават европейските интереси.

Актьорът Андрей Слабаков заяви по време на събитието, че иска да промени „филма“, наречен Европейски съюз, който някой се опитва да направи. Искам да се направи един добър филм, който е смислен и има щастлив край. Там са им сбъркани актьорите, сценаристите. За актьорите е ясно, че голяма част са сбъркани. И искам това са бъде филм, в който става на въпрос за християнски ценности, защото ние сме християнски цивилизация, каза Андрей Слабаков. По думите му промяната в законите с цел да се въведе използването на названия „родител 1“ и „родител 2“, освен традиционните майка и баща, трябва да бъде прекратено. Според него трябва да се заложи на традиционните християнски ценности и всеки депутат от България, който отиде в Европейския съюз трябва да се грижи за интересите на България, а не да се разсейва с купуването на вратовръзки.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Драганка Динова от Благоевград спечели 20 000 лева от „МЕГА ДЖАКПОТ“

Публикувано

на

Големият победител в играта „МЕГА ДЖАКПОТ“ в шоуто на 18 май по NOVA е Драганка Динова. Тя изтегли най-голямото число в предварителната игра – 50 и получи шанс да изпробва късмета си за мега джакпота от 2 400 000 лева. Късметлийката е на 60 години от Благоевград.

С „Колелото на късмета“ тя определи, че ще играе за 150 000 лева, а след това отиде пред сферите на Национална лотария. С първото натискане на бутона Драганка си спечели 5000 лева. След това предвиди правилно, че следващото число ще е по-малко и сумата ѝ стана 10 000 лева. В третата сфера Драганка сгреши, но въпреки това продължи и даде още две правилни предвиждания. Участничката предпочете да не рискува повече и си тръгна с 20 000 лева.

Останалите четирима участници Веселин Бончев от София, Ели Каменова от Самоков, Виктория Бобева от село Падина и Стоименка Дойкова от Пазарджик получиха утешителни суми от 1000 лева, ваучери за 100 лева за онлайн игрите на Национална лотария и билети „Магични плодове“.

Драганка ще похарчи парите за екскурзия и ще помогне на децата и внуците си.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ