Репортаж от автомобилното състезание в Гоце Делчев

Автомобилното състезание в Гоце Делчев – на европейско ниво

Организатори на националният кръг от състезанието са: Автомобилен спортен клуб „Дунев рейсинг“, община Гоце Делчев и Българска федерация по автомобилизъм. Кметът на Гоце Делчев е председател на организационния комитет, зам. кметът, Валери Сарандев е зам. председател а общинският съветник, Георги Мишев – член на комитета. Специален гост на състезанието бе легендарният български боксьор Кубрат Пулев, който призова младите хора да шофират безопасно по пътищата а любителите на високите скорости посъветва да станат състезатели. В шампионата участие взеха 45 пилота от България и Северна Македония, а атрактивната надпревара бе наблюдава от няколко хиляди зрители въпреки дъждовното време. Участниците се състезаваха да преминат отсечката от четиринадесет километа и 400 м., за минимално време.

Вчера, на финалния ден от състезанието, в навечерието на Гергьовден, атмосферните условия в Гоце Делчев бяха изключително тежки за за пилоти и зрители. През целия ден дъжда не спираше, което пък допълнително допринесе за повече адреналин по трасето. Някои от участниците бяха добре подготвили състезателните си автомобили, други пък не чак толкова, но в крайна сметка Race Chip „Планинско Гоце Делчев 2019“ приключи успешно, без сериозни инциденти.
Генералното класиране във втори кръг на националния шампионат изглежда така:
1. Пламен Камбуров
2. Николай Златков +09.830 сек.
3. Любен Каменов +13.660 сек.
4. Юлиян Телийски +21.880 сек.
5. Иван Влъчков +32.710 сек.
6. Искрен Веселинов +49.650 сек.

Специалната награда на хотелския комплекс Uva Nestum Wine & SPA бе дадена на Стефан Стоев за най-бързия пилот на „си-трап“. Той получи валчер за двудневна почивка в престижният комплекс.

Да връчи отличията на шампиона, Пламен Камбуров, честта бе предоставена на председателя на организационния комитет и кмет на община Гоце Делчев, Владимир Москов. „ Ние ще подкрепим състезанието и смятам, че трябва да стане традиционно“, каза кмета Москов. Единствената дама участничка в състезанието сподели, че мероприятието се проведе на национално, а на европейско ниво.

Събитието в Гоце Делчев бе посветено на 116 години от гибелта на патрона на града.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене