Приключи двудневното рали състезание в Гоце Делчев, за рожденият си ден Кубрат Пулев с подарък Неврокопски чанове и български трибагреник

Два дни  красивият град Гоце Делчев бе домакин на автомобилно състезание „Планинско Гоце Делчев 2019“.

 В събота ралито бе открито от претендентът за  световната титла по бокс  в тежка категория –  Кубрат Пулев. Той бе не само специален гост на спортното събитие, но и направи шоу обиколка със състезателен автомобил. Навигатор на Кобрата беше един от най – известните автомобилни състезатели в България – Румен Дунев от клуб Дунав Рейсинг.

В приветствието си към многобройните любители на автомобилния спорт, Румен Дунев благодари за съдействието на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, спонсорите и неврокопската  публика за проявения интерес и подкрепа.

„За нас е голяма чест да бъдем домакини на състезанието по планинско изкачване. Смятам, че ще се справим добре като домакини“, каза Владимир Москов и твърдо заяви, че общината и занапред ще подкрепя състезанието.

Безаварийно шофиране и успех на състезателите пожела и официалният гост на ралито – Кубрат Пулев. Той сподели , че това е първото му посещение в Гоце Делчев и е очарован от природата и хората в него. Боксьор № 1 в България допълни, че любителите на високите скорости трябва да участват именно в такива състезания, а не да карат бързо по улиците.

Откриването на втория кръг от Националния шампионат по планинско изкачване в Гоце Делчев съвпадна с рождения ден на Кобрата. По този повод той получи и специален подарък – българския трибагреник и неврокопски чанове.

Състезатели от България, Гърция, Северна Македония, Сърбия и Румъния се включиха в уникалното двудневно рали „Планинско Гоце Делчев“. Сред водещите пилоти бяха Юлиян Телийски от Дунав Рейсинг, Любен Каменов от Дамасцена Алба, Николай Златков (Проспийд) и Стефан Стоев от Ара Моторспорт.

Финалът на ралито бе вчера, а официален гост за финала бе  най – добрият български плувец Петър Стойчев.

Той сподели, че това е първото му качване в състезателен автомобил и завинаги ще свързва Гоце Делчев с това незабравимо изживяване.

Състезателите определиха „Планинско Гоце Делчев 2019“ за най – доброто състезание в България до момента, като благодарностите за това заслужиха организаторите, община Гоце Делчев и неврокопската публика.

Честта да награди асовете в автомобилното състезание се падна на кмета  на кмета домакин – Владимир Москов, който е и председател на организационния комитет на състезанието. Купите и шампанското за победителите бяха осигурени също от община Гоце Делчев.

Награждаването стана по класове и категории.

На почетното трето място в общото генерално класиране е автомобилният състезател Любен Каменов.

Второто място зае  Ники Златков.

Победител в автомобилното състезание стана  Пламен Камбуров.

На церемонията по награждаването бяха връчени награди и на отборите победители.

На закриването на „Планинско Гоце Делчев 2019“ Румен Дунев се ангажира лично да работи за развитието на мотоспорта в региона и в близките години да се направи кръг от европейския шампионат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене