ОБЩИНА САНДАНСКИ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ И ВОЙНСКА ХРАБРОСТ

На днешната дата-6 май, отбелязваме Деня на храбростта и българската армия. Православната църква на този ден почита Свети Георги.

В чест на българската армия и храбростта, кметът на община Сандански- Кирил Котев поздрави с думите „Днес е празник, в които отдаваме заслужена почит и уважение към армията, с чийто битки и победи днес можем да се наречем свободни и сами да избираме своя път. Почит отдаваме и към военните, които продължават да служат на българската армия и пазят нейният дух и морал, както и всички военно инвалиди и военни от запаса, дали частица от себе си в служба на Родината. Поздравявам и Църковно настоятелство на църковен храм „Свети Георги“ – Сандански, които днес празнуват своя храмов празник“.

За храбростта и в чест на днешния ден, майор от резерва Костадин Панчев произнесе тържествено слово.

Ритуално  венци пред Паметника на загиналите във войните поднесоха кметът Кирил Котев, Общински съвет-Сандански, полк. Красимир Кръстев – ВФ 26400, Благоевград, Атанас Стоянов – народен представител и Председател на НЧ „Отец Паисий – 1919“, Съюз на офицерите и сержантите от резерва и запаса, политически партии, учебни заведения, граждани и гости.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене