Цеца и Саша Матич ще пеят на фест в Банско

Легендите на балканската музика – сръбските певци Цеца Величкович и Саша Матич, ще пеят на фестивала „Банско Балкан фест” тази година в най-добрия ни зимен курорт. Музикалното събитие, което набира все по-голяма популярност и привлича гости не само от страната, но и от съседните страни, ще е на 6 и 7 септември в града под Тодорка. Цеца Величкович, наричана Кралицата на балканската музика, и 41-годишният Саша Матич, един от най-добрите певци и музиканти в Сърбия, ще са гвоздеят в програмата на „Банско Балкан фест”. Фестивалът ще се проведе на централния площад „Никола Вапцаров”.

„Банско има достатъчно висок имидж като курорт и сме длъжни да правим сериозни фестивали. Радвам се, че подобни звезди ще бъдат наши гости. Този фестивал се превръща във второто голямо музикална събитие в града ни след джаз фестивала, който е емблема на Банско. Това е целта ни – да наложим и балканския фест като втора музикална емблема на града ни”, коментира кметът на общината – Георги Икономов.

Той разкри, че предстои среща между общинското ръководство и туристическия бранш, за да се реши кои фестивали ще бъдат подкрепени финансово и кои – не. Според Икономов не бива в Банско да се правят по 12-13 фестивала, а 3-4, които обаче да са на много високо ниво. „Ние не търсим количеството, а качеството. Не че ще откажем да помогнем на различни организации да провеждат тук и други фестивали, но няма да участваме с общински финансови средства”, уточни Георги Икономов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене