Атанас Айков от Симитли осъден на пробация и порицание за агресия към гранични полицаи на ГКПП – Станке Лисичково

47-годишният Атанас Айков от Симитли бе осъден на 8-месечна пробация и обществено порицание за вербална и физическа агресия към гранични полицаи от ГКПП – Станке Лисичково. Той бе признат за виновен по обвинение за едро хулиганство, което му бе повдигнато от прокуратурата след екшън, разиграл се преди година и половина.

На 14 ноември 2017 г., около 2 часа, капепейците извършвали проверка на пътници в лек автомобил, който се прибирал от Македония. При проверката возещият се в колата Атанас Айков, който бил във видимо нетрезво състояние, без причина започнал да обижда граничните полицаи, да се заканва и хвърлил очилата на единия от тях на земята. След инцидента е предприето разследване, което приключило с две обвинения. Първото е за едро хулиганство за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, и за лека телесна повреда – одраскване с ноктите на лицето и ръцете на младши инспектор – граничен полицай от ГКПП – Станке Лисичково, при и по повод изпълнение на службата му. Делото бе разгледано от районния съдия Екатерина Николова, която по обвинението за едро хулиганство му наложи 8-месечна пробационна присъда и обществено порицание, отчитайки чистото му съдебно минало и разкаяние за стореното, което извършил под въздействие на алкохола.

По обвинението за леката телесна повреда той бе оневинен, съдията го счете за недоказано, тъй като и пострадалият граничен полицай и колегите му твърдят, че охлузванията са получени при опита да усмирят буйстващия пътник. Присъдата подлежи на обжалване. /ЕТИНА ГЕОРГИЕВА в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене