Мария Габриел: Благодаря на десетките жители на Симитли, на кмета Апостол Апостолов и народния представител Стефан Апостолов за днешната среща

Благодаря на десетките жители на Симитли, на кмета Апостол Апостолов и народния представител Стефан Апостолов за днешната среща. Европа в полза на ежедневието на хората е наша кауза, а опитът е този, който отличава нас, кандидатите на ГЕРБ и СДС, от другите. Важен е опитът, защото особено сега, когато се договаря новата многогодишна финансова рамка, е важно да умееш да водиш преговори и да отстояваш позиция. Този опит се изразява и във важни конкретни проекти като WiFi4EU – инициативата за безплатен интернет, възможността училищата да се включат в Европейската седмица на програмирането, изграждането на цифрови хъбове във всеки регион, което е шанс за регионите, за всяко населено място и тласък за развитие, трансграничните стажове „Цифрова възможност“. Ще работим повече за свързаността в селските райони, защото връзката все още не е като в градските.

Не съм привърженик на Европа на големите декларации и стратегии.Това, което ме интересува е Европа да има малки проекти, но всеки един от нас да усеща ползата в ежедневието си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене