Connect with us

ГЕРБ

Мария Габриел: Благодаря на десетките жители на Симитли, на кмета Апостол Апостолов и народния представител Стефан Апостолов за днешната среща

Published

on

Благодаря на десетките жители на Симитли, на кмета Апостол Апостолов и народния представител Стефан Апостолов за днешната среща. Европа в полза на ежедневието на хората е наша кауза, а опитът е този, който отличава нас, кандидатите на ГЕРБ и СДС, от другите. Важен е опитът, защото особено сега, когато се договаря новата многогодишна финансова рамка, е важно да умееш да водиш преговори и да отстояваш позиция. Този опит се изразява и във важни конкретни проекти като WiFi4EU – инициативата за безплатен интернет, възможността училищата да се включат в Европейската седмица на програмирането, изграждането на цифрови хъбове във всеки регион, което е шанс за регионите, за всяко населено място и тласък за развитие, трансграничните стажове „Цифрова възможност“. Ще работим повече за свързаността в селските райони, защото връзката все още не е като в градските.

Не съм привърженик на Европа на големите декларации и стратегии.Това, което ме интересува е Европа да има малки проекти, но всеки един от нас да усеща ползата в ежедневието си.

коментара

ГЕРБ

Народният представител Александър Мацурев: Като народен представител, от област Благоевград, няма как тази новина да не буди тревога в мен

Published

on

„Лекарите в болниците с COVID-19 в Благоевград са на предела на силите си“

Като народен представител, от област Благоевград, няма как тази новина да не буди тревога в мен.
Едва ли мога да намеря правилните думи, да изразя своето уважение и респект към целия медицински персонал в болниците в областта и в цяла България, които от месеци са на първа линия и се борят за живота и здравето на заразените с Covid-19 .
Темата за здравната криза не е интересна за опозицията, все едно не съществува. За тях е важен партийния интерес, а това, че се нарушават здравните мерки и се увеличава опасността за хората, е маловажно.
Да сте чули някой да говори на тази тема?
Когато си в управлението обаче носиш отговорност, взимаш тежки решения, работиш с мисъл за обществото и държавата.
Като общество нямаме право на безотговорност към кризата с Covid-19, защото цената я плащат тези, които всеки ден спасяват човешки животи.

 

 

коментара

Continue Reading

ГЕРБ

Сачева: Не е обсъждан друг вариант освен мандат докрай с премиер Борисов

Published

on

В правителството и с коалиционните партньори не е обсъждан друг вариант, освен кабинетът да изкара мандата си докрай, и негов премиер да остане Бойко Борисов. Това разкри министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пред БГНЕС.

„Мисля, че днес, както и вчера по време на срещата с членовете на партията и симпатизанти, най-отговорната позиция в случая е тази: Да се завърши мандата, да се вземат под внимание всички тези мерки, които бяха обсъдени вчера, защото иначе не бихме могли да влезем в един много труден сезон, в който и политиците, и гражданите, ще имат нужда от това да имат повече сигурност. Когато говорим за политиците, говорим и за изборите, защото те трябва да бъдат организирани законосъобразно, и в този смисъл промени в Изборния кодекс са необходими, за да е ясно недвусмислено кой купува машините за изборите и какви трябва да бъдат тези машини така, че да не може да има след това каквито и да било съмнения за начина, по който са проведени изборите. Само така няма да се влиза в една непрекъсната спирала“, заяви Сачева.

Социалният министър изтъкна, че ключово важни са и актуализацията на бюджета за 2020 г., както и приеманено на финансовата рамка за следващата година. „Само така при изпълнение на тези задачи може да се счита, че правителството е постъпило отговорно спрямо всички, завършило е основните и най-важни задачи, и бихме могли да говорим за това да се върви към избори“, съобщи Сачева.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2020
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ