Прогноза за времето – 4 май (събота)

През нощта ще преобладава ясно време с минимални температури между 7° и 12°. Утре облачността от запад ще се увеличи, но само на отделни места в западните райони ще превали слаб дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили до умерен, на места в източните райони и временно силен. Ще е топло с максимални температури в Източна България до 27-28 градуса, а в останалата част от страната – между 20 и 25 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и днес ще бъде значително под средното за май. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

За Гоце Делчев времето днес ще е облачно с максимална температура до 21 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-23°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, след обяд ще се усили.

Над планините облачността ще се увеличи, повече над западните райони и Рило-Родопската област, където на отделни места ще превали. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 7°.

В неделя с югозападния вятър ще остане сравнително топло, но облачността над по-голямата част от страната ще е значителна, ще бъде и с превалявания, по-съществени и придружени с гръмотевици в югозападните райони и Южните Родопи. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, на места в Източна България, където ще продължи да духа умерен южен вятър и ще има повече слънчеви часове – до 27°-28°.

В понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне бързо и чувствително захлаждане, което до вечерта ще обхване Западна и Централна България. Там ще има и интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще има и градушки.

Във вторник ще бъде доста ветровито и хладно, предимно облачно и с валежи. Със застудяването в западната половина от страната в районите с надморска височина над 900-1000 метра през нощта срещу вторник и във вторник ще вали сняг, в крайните западни райони границата на снега ще бъде и по-ниско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене