Катерина Мутафчиева е новият началник на пощенския клон в с. Сатовча, а новоназначеният пощальон е Петър Мутафчиев

поща

И двамата са назначени от „Български пощи“ АД след разглеждане на постъпилите документи на кандидатите. При обсъждането им и назначаването на новия ръководен екип в сатовчанския клон са участвали и пощенските синдикати.

И двете кандидатури – на Катерина Мутафчиева и на пощальона Петър Мутафчиев, са били предложени и подкрепени от общинското ръководство на БСП в Сатовча.

До пълната подмяна на служителите в пощенския клон в Сатовча се стигна след уволнението на досегашната началничка Невена Маринска и бившия пощальон Светлозар Юсев заради аферата с откраднатите пари за пенсии на възрастни хора от селата Крибул, Осина и Фъргово, за неотчитане на платените от пенсионерите на пощальона Юсев такси за ток, вода и телефон, както и установената липса на 5 500 лева от касата на началника на пощенската станция Невена Маринска.

Маринска е признала пред ревизорите, че с въпросната сума услужила на колегата от пощата в Плетена да се отчете, която той впоследствие възстановил.

Голяма част от откраднатите пенсии също са възстановени на ужилените възрастни хора. Хората от Сатовча и прилежащите села се надяват новият пощенски тандем да е успешен и отговорен и да не допуска финансови злоупотреби.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене