Свържете се с нас

Новини

Задържаха та ГКПП „Калотина“  е швейцарски гражданин, обявен за международно издирване за редица престъпления в страната си

Публикувано

на

По искане на Окръжна прокуратура – София съдът е определил мярка за неотклонение „временно задържане под стража“ за срок до 40 дни спрямо гражданина на Конфедерация Швейцария В.-А.В., обявен за международно издирване от компетентните органи в неговата държава.

         Роденият в гр. Лозана чужденец (на 28 години) е бил задържан в 20:30 ч. на 27.04.2019 г. на ГКПП Калотина. Деянията, за които той се издирва в Швейцария, са за престъпление срещу личното достойнство – обида, закана, принуда, насилие и заплаха срещу публичните власти, неизпълнение на официална заповед и трафик на наркотици. Те са престъпления и по българския Наказателен кодекс и са наказуеми с лишаване от свобода за повече от една година

         Швейцарските власти са потвърдили международното издирване на В.-А.В. и са информирали, че държавата им не прилага Европейската заповед за арест. Поради тази причина предстои националната заповед за арест да бъде изискана от Федералното министерство на правосъдието – бюро „Екстрадиция“.

коментара

Бизнес

Автокъща в Гоце Делчев търси работник

Публикувано

на

Авто къща в Гоце Делчев, търси сериозен работник. Сигурност,добри условия, коректност. За повече информация: +359 87 9897178

коментара

Продължете с четенето

Крими

МВР с официална информация за спецакцията в Сандански

Публикувано

на

На 17.07.2019 г. на територията, обслужвана от РУ – Сандански, съвместно със служители  на РУ – Сандански, ОДМВР – Благоевград и Дирекция „Жандармерия“ се проведе специализирана полицейски операция по линии на противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки.

В хода на специализираната операция бяха проверени 369 лица, 285 МПС, като полицейските служители са констатирали 52 нарушения. Съставени са 25 бр. АУАН по ЗДвП и ЗБЛД и 27 бр. фиша по ЗДвП. С полицейски заповеди за задържане до 24 часа в РУ – Сандански са задържани 9 лица. По време на операцията са извършени и 17 бр. проверки по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, като за установените четири нарушения са образувани едно бързо производство и три броя заявителски материали.

Служители на ОДМВР – Благоевград и РУ – Сандански извършиха съвместни проверки в 10 търговски обекта на територията на гр. Сандански, в които се предлагат стоки, носещи запазени търговски марки. Нарушения са установени в два търговски обекта. Иззети са с протоколи за доброволно предаване мъжки дрехи от различни търговски марки. Образувани са 2 броя заявителски материали за извършени престъпления по чл. 172 Б от НК.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ