Свържете се с нас

Новини

СУ „Никола Вапцаров“ в град Хаджидимово  с нови  творчески завоевания , школото вече е и  с престижен международен приз от XI Международен детски фестивал „Млади таланти“

Публикувано

на

Поредно блестящо представяне на ученици от СУ „Никола Вапцаров“ в град Хаджидимово. Те участваха в литературен конкурс на тема: „Среща с българското минало“ под ръководството на старши учителя по български език и литература Заприна Глушкова. Патронният празник на СУ „Неофит Рилски“ – гр.Твърдица бе причина за събитието, което се организира с Историческия факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Възпитаниците на СУ „Никола Вапцаров“  участваха в първа, втора и трета възрастова група. Спечелиха:

II-то място в трета възрастова група спечели Милка Воденичарова – X  клас

II място във втора възрастова група е за Наталия Таранинова – VIII клас

III място в първа възрастова група за Стела Попова – VI клас

III място в първа възрастова група за Анелия Спахиева – V клас

     Днешният ден е двойно щастлив за десетокласничката Милка Воденичарова, защото тя получи и наградата си от XI Международен детски фестивал „Млади таланти“. Тя е сред финалистите в международната творческа проява на МОН и Националния дворец на децата. В направление „Литературно творчество“ Милка е класирана в раздела за есе на тема „Моят роден край“. Неин консултант е отново старши учителя по български език и литература Заприна Глушкова.

     Само осем ученици от цялата страна са отличени във възрастова група 8.-12. клас, а СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово за първи път изпраща участник и той е класиран.

Международният детски фестивал „Млади таланти“ цели да приобщи учениците към културните ценности на танцовото, театралното, музикалното, приложното, литературното творчество, фото изкуството и живописта. „Невероятно щастлива съм от факта, че успяхме с моя ученичка да покорим още един връх – международен. В нашето училище липсваше международен ученически приз – сега вече го имаме“ сподели развълнуваната учителка  Заприна Глушкова.

 

 

 

 

 

 

коментара

Новини

Този петък, само в Топ Преса! Байрактарски подарява цялото си имущество на бедни хора!!!

Публикувано

на

Благоевградският шеф на Топ Преса с поредна благотворителна  акция. Методи Байрактарски обяви, че подарява цялото си имущество на нуждаещи се хора. Наскоро той си купи къща с огромен двор. В личният си профил във Фейсбук публикува снимки на…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Този петък, само в Топ Преса!!! Говори инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП

Публикувано

на

ТЕМИ:

*Африканската чума по дивите свине

*Горски пожари

*Незаконна сеч

*Бракониерство

*Залесяване

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ