Страховито време за Гергьовден, но след това

Утре минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса. Денят ще започне със слънчево време.

През деня ще се затопли и максималните стойности ще бъдат от 20 до 25 градуса. Краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има на отделни места в планините. Около и  след обяд от запад ще започне увеличение на облачността, предимно средна  и  висока.

В събота минималните температури ще бъдат от 7 до 13, а дневните от 21 до 25, 26 градуса.

Увеличението на облачността ще продължи и привечер и през нощта срещу неделя от запад на изток ще започнат превалявания от дъжд.

В неделя ще бъде по-често облачно. Температурите ще се понижат с няколко градуса. Дъжд ще превалява на места в цялата страна.

В понеделник вятърът от северозапад ще с е усили , в Дунавската равнина до силен и временно бурен. Дневните температури ще се понижат чувствително и  ще са с над 10 градуса по-ниски от тези в събота, от 11 до 16 градуса, само  в крайните южни райони все още до около 20, 21 градуса.

Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд над цялата страна, с изключение на равнинните части на Северозападна България. По високите части на планините ще вали сняг.

Преваляванията ще отслабват като интензитет във вторник, на 7 май, но все още ще продължи да превалява над източните и части от централните райони на страната.

Ще остане хладно, с температури около 15 градуса.

Бавно подобрение на времето ще настъпи към средата на седмицата, а според предварителните прогнози, през втората и половина, последните дни от първата десетдневка на месеца, ще започне  и по-чувствително затопляне, като температурите в низините ще доближат 30 градуса. Повече подробности за времето през този период очаквайте в следващите дни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене