Схемата приключи! Спират строеж на нова „Къща за гости“ на скандалните Сариеви от Дебрен! Чакаме да върнат парите за хотел Хани!

ЕТ „Сузана Сариева“ от Дебрен, фирмата на която се води, скандалния хотел Хани в селото, построен с евро пари но не работил по предназначение, вече е обект на проверка. Схемата с къщите за гости по европейска програма, които се оказват къщи и хотели на деца, тъщи, свекъри, снахи и други роднини на овластени лица беше подета от Биволъоще през 2016 г., когато от сайтът разкриха къщата на тъщата на високопоставен служител в ДФЗ – Янаки Червеняков. След публикацията ни Червеняков беше уволнен, а в ДФЗ влезе ДАНС.

Тези дни обаче по волята на премиера Бойко Борисов, след скандала с къщата за гостити на екс. зам. министъра Алаксандър Манолев, която не се ползва по прадназчначение, а е построена с евро пари, прокуратурата и ДФ“Земеделие“ проверяват всички построени къщи с евро пари. На прицела на прокуратурата е и скандалното семейство Сариеви от Дебрен община Гърмен. Напълно доказуем е според източници на Топ Преса, фактът че хотелът на Сариеви не се ползва по предназначение и цялото село очаква да им бъде наложено наказание да върнат парите взети от Европейския съюз. Чакаме и да им бъде повдигнато обвинение за извършената измама. Нещо повече, фирмата на Сузана Сариева получи одобрение на комплексния си проект за инвестиционна инициатива (КПИИ) „Стаи за гости с ресторант“ според  депозирано заявление в администрацията на Гърмен с вх.№ УТ-1212-13 на 04.02.2019 г. След гласуване в ОБС със заповед №77 ОБС е  одобрил изпълнението на проекта да се извърши в нов УПИ 1-019025,019026,местност „Шопарланка“ по КВС на село Гърмен. Напълно редно е и в хода със закона, да се спре този проект, коментират местните, предвид факта че семейството очевадно злоупотребява с парите от европейския съюз. 

На снимката – Сузана Сариева обикаля света за сметка на Европейския съюз!

Темата продължава – Кой и защо е одобрил проектите на Сариеви и защо не е проконтролирал строежа и изпълнението на проекта, развитието на проекта? В схемата има замесен и търговец на хранителни стоки в град Гоце Делчев с какво…? Очаквайте скоро! 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене