Андрей Новаков в село Първомай: Благодарение на силния екип в Община Петрич тук бяха инвестирани милиони левове по линия на европейската солидарност

Кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков беше гост на празника на с. Първомай, община Петрич.  Заедно с него на събитието бяха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, народният представител Георги Динев и кметът на община Петрич Димитър Бръчков.

„Малко са местата, които за 60 години са се развили така, а населението се увеличава. Така е защото сте останали тук да създадете своите семейства и да възпитавате своите деца. Това е вашата визитка. Вие сте пример за България“, заяви по време на събитието Новаков. Той подчерта, че за последните 4 години благодарение на усърдната работа на кмета на Петрич Димитър Бръчков и неговия екип в селото са инвестирани милиони левове по линия на европейската солидарност. Андрей Новаков заяви, че за предходния мандат в Първомай европейските средства са били общо 30 хиляди. Сега всяка седмица влизат по толкова.

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков поздрави хората и ги зарадва с новината, че още три улици ще бъдат асфалтирани и ще се изградят тротоарни настилки. Средствата са 1,6 млн. лева по европейски програми. Също с финансовата подкрепа на Европейския съюз ще се изгради и физкултурен салон към училището в селото за 560 000 лв. „412 ученици ще се възползват от този салон. „Показваме, че искаме да задържим младите хора в нашата община. Бъдете здрави и вярвайте в доброто“, обърна се Димитър Бръчков към жителите и гостите на Първомай.

„Ченството на страната ни в Европейския съюз не е самоцел. Европа допринася за модернизирането на българските градове и села и осигуряването на достатъчно стимули за младите хора да търсят своята професионална реализиция у нас. Това е видимо и във вашето красиво село. Евродепутатите от партия ГЕРБ доказаха, че имат изключителен опит и авторитет и съм убедена, че ще представят отново достойно страната ни в Европа – затова правилният избор на 26 май е номер 12 в интегралната бюлетина“, каза областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева. Тя беше категорична, че единствено победата на ГЕРБ и СДС на Европейските избори ще продължи стабилното развитие на България и ще даде сигурност и просперитет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене