Свържете се с нас

Политика

Асфалтиране и нови тротоари по проект в село Първомай

Публикувано

на

Община Петрич защити проекта по Програмата за развитие на селските райони.

Съгласно критериите е било допустимо да се кандидатства за село Първомай, предвид броя на населението, който е бил определящ фактор. Село Първомай е единственото с население над 2 500 жители в община Петрич. Другият натежаващ като точки критерии е поне една от улиците, която ще се благоустрои да се свързва с републиканска пътна мрежа.

Според изготвения и одобрен за финансиране проект ще бъде положен нов асфалт – близо 20 000 кв м и изградени над 8 000 кв м нови тротоари на три улици в селото. Това са: ул. „Яне Сандански“ /6 925 кв м нов асфалт и 4 250 кв м тротоари/, ул. „Опълченска“ /4 405 кв м нов асфалт и 1 642 кв м тротоари/ и ул. „Хоризонт“ /8 100 кв м нов асфалт и 2 550 кв м тротоари/. Общо за тяхното благоустрояване се отпускат 1 440 000 лв, които са 100 % безвъзмездно финансиране по Програмата.

Новината беше съобщена от кмета Димитър Бръчков на празника на село Първомай.

Кметът на селото Стоян Стойчев благодари и заяви, че всичко, което се случва в Първомай е благодарение на кмета Бръчков и неговия екип.

коментара

Политика

Централна избирателна комисия определи състава на Общинската избирателна комисия в Банско

Публикувано

на

Община Банско е с 13 членове в състава на ОИК като за председател на комисията е назначена адвокат Елиана Спасова от Благоевград. Заместник-председатели са Даниела Еринина и Людмил Везюв. За секретар е назначен Георги Бориков.

Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 7 септември 2019 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Очаква се Централна избирателна комисия да определи състава на ОИК – Благоевград, тъй като политическите партии не можаха да постигнат консенсус и да изберат състава й. От ПП „ГЕРБ“ предложиха адвокат Мартин Бусаров, който бе председател на РИК – Благоевград на отминалите евроизбори. От ПП „БСП“ пък не отстъпиха и предложиха зам.-председателя на РИК – Благоевград Йордан Симонски. Поради тази причина се наложи ЦИК да определя състава на Общинската избирателна комисия в Благоевград./Благоевград нюз/

коментара

Продължете с четенето

Политика

Новият-стар председател на ОИК Гоце Делчев адв. Ваня Кехайова поема и през този мандат комисията

Публикувано

на

Досегашният председател на ОИК-Гоце Делчев, адв. Ваня Кехайова е предложението на ГЕРБ за нов мандат. Секретар на ОИК според предложението на БСП ще е адв. Катя Воденичарова.

Двама ще бъдат заместник председателите на ОИК Гоце Делчев. За позицията зам. председател предложението на ДПС е Шабан Хаджиоли, вторият зам. председател все още не е определен. Предстои ЦИК да излезе с назначенията на предложеният състав.

Адвокат Кехайова оглави Общинската избирателна комисия след проведените през миналата седмица консултации при кмета Владимир Москов за избор на нов състав на ОИК,  на която изтече мандата.

Както писа Топ Преса, на консултациите присъстваха всички парламентарно представени партии, коалиции и движения на територията на община Гоце Делчев със свои предложения.

Председателското място и в ОИК Гоце Делчев според квотата се пада на управляващите от ППГЕРБ.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ