Свържете се с нас

Новини

„Партньори – Кюстендил“ с работно посещение в Полша

Публикувано

на

Представители на Сдружение „Партньори – Кюстендил“, се завърнаха от работна среща в Полша, проведена в гр. Познан, Полша, която бе и първото официално събитие в рамките на ново европейско сътрудничество.

„Осмоза – овладяване на силата на спортния маркетинг като иновативен подход за увеличаване на социалното включване и равните възможности за хората с увреждания” е проект по програмата на ЕС „Еразъм+“ Спорт“ за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа.

В рамките на работните дни бе официално представен новия проект и участниците в него. Всички партниращи организации имаха свои представили и направиха подробно представяне на дейностите си, за да могат всички да се опознаят по-добре и да разчитат на взаимна подкрепа в предстоящото тригодишно партньорство.

Целта на работната среща бе да бъде официално представен проекта, направено разпределение на отговорностите и първите работни задачи. В рамките на срещата бяха включени и много занимания по боча, параолимпийски спорт, който ще присъства като водеща нишка в рамките на проекта.

Осмозата е процес, при който има движение от области с висококонцентрирано вещество в област с по-ниска концентрация. Идеята на проекта напомня за процеса на OSMOSIS, но по отношение на взаимното проникване на спорт за хора с увреждания и хората без увреждания.

Резултатът ще бъде увеличаване на социалното включване и равните възможности за хората с увреждания.

Новаторска характеристика на проекта е използването на съвременни маркетингови решения. Спортният маркетинг ще бъде база за сътрудничество между НПО, работещи динамично в различни области на спорта и уврежданията.

Маркетингът, заедно с методите и опита в социалното включване, активирането на хората с увреждания и повишаването на квалификацията на хората, работещи с хората с увреждания, ще позволят да се постигнат целите на проекта.

Като основен интелектуален продукт ще бъде създаден Пакет от маркетингови инструменти (ПМИ) – пакет от стандартни инструменти, базирани на маркетингово ноу-хау, готов за бързо адаптиране и прилагане от всеки партньор.

Основните дейности и методи на работа, застъпени в новия проект са мултиплициращи спортни събития, адаптиран спорт с активно участие на хората с увреждания и дееспособни, образователни дейности /семинари, работилници/, интерактивна комуникационна платформа.

Водеща роля в новото европейско партньорство има Сдружение за спортна рехабилитация „Старт“, гр. Познан, Полша, в партньорство със: Сдружение „Партьори – Кюстендил“, България, Хърватска асоциация по боча за хора с увреждания, гр. Загреб, Хърватска, Естонски съюз за спорт за хора с увреждания, гр. Талин, Естония, Сдружение „Бравура кооператива“, гр. Делчево, Северна Македония и Латвийски параолимпийски комитет, гр. Рига, Латвия.

коментара

Новини

Учител от Сатовча спечели два международни проекта по програма „Еразъм +“

Публикувано

на

Райка Славчева – старши учител по френски език в СУ «Св.св. Кирил и Методий» – Сатовча, спечели два международни проекта по програма «Еразъм+», Ключова дейност 1. Проектите са едногодишни, а работният език е френски.

Първият проект е за училището и е на тема: «Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации, сектор «Училищно образование». В рамките на проекта е предвидена мобилност – обучителен курс в Италия /Рим/ с учители от други европейски училища.

Основната цел е да се усъвършенстват иновационните методи на преподаване и успешно да се интегрират в педагогическата работа, за да стане класната стая модерна и интерактивна.

Амбицията е да бъде прокаран път за израстване на бъдещата европейска идентичност и истинско разбиране на фразата «единство в многообразието». С натрупания опит ще бъдат мотивирани повече хора за професионално и кариерно развитие в междукултурна среда.

Вторият проект е за Френски алианс в Благоевград, и е на тема: «Мултикултурно образование», сектор «Образование за възрастни». В рамките на проекта е предвидена мобилност – обучителен курс във Франция /Париж/.

Основната цел на този проект е усъвършенстване на мултикултурната комуникативна компетентност за изграждане на талантливи и културни личности, насърчаване развитието и обогатяването на културния живот чрез организиране и промотиране на културни събития в алианса, училищата и университетите от региона. На европейско ниво ще бъдат обменени добри педагогически практики.

С тези проекти ще бъдат подкрепени усилията за модернизиране на образователния процес в училище, за усъвършенстване на мултикултурната компетентност в алианса и най-вече за изграждане на хармонично развити, творчески и активни личности.

Райка Славчева, която е координатор по европейски проекти в СУ – Сатовча, и директор по европейски проекти във Френски алианс – Благоевград, изказва благодарност на: Общността на програма „Еразъм+“, която е одобрила проектите; Центъра за развитие на човешките ресурси, гр. София; директора на СУ „Св .св. Кирил и Методий”, с. Сатовча – Джеват Дунчев, управителя на Френски алианс, гр. Благоевград – Магдалена Стоименова.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Панаир за децата на Благоевград

Публикувано

на

Панаир отново радва децата на Благоевград. Днес и утре  малчуганите ще имат възможност да творят. Тази година над 40 културно- образователни инициативи за деца включва проектът на Община Благоевград и Фондация „Easyart”.

Работилниците ще бъдат разположени на площад „Македония“ и в Регионален исторически музей- Благоевград, те ще са отворени от 10.00 до 18.00 часа.

Освен традиционните вече работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – традиционна техника тъкане, както и любопитните ателиета по цианотайп или фотограма и ателие по роботика (които ще се проведат само в неделя) . Специално за града е разработена и работилница, в която децата ще могат да направят свой магнит с кон – символ на града.

Децата ще бъдат запознати с основните видове строителна техника със специално разработено ателие. Ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.

Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии).

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ