Свържете се с нас

Новини

„Партньори – Кюстендил“ с работно посещение в Полша

Публикувано

на

Представители на Сдружение „Партньори – Кюстендил“, се завърнаха от работна среща в Полша, проведена в гр. Познан, Полша, която бе и първото официално събитие в рамките на ново европейско сътрудничество.

„Осмоза – овладяване на силата на спортния маркетинг като иновативен подход за увеличаване на социалното включване и равните възможности за хората с увреждания” е проект по програмата на ЕС „Еразъм+“ Спорт“ за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа.

В рамките на работните дни бе официално представен новия проект и участниците в него. Всички партниращи организации имаха свои представили и направиха подробно представяне на дейностите си, за да могат всички да се опознаят по-добре и да разчитат на взаимна подкрепа в предстоящото тригодишно партньорство.

Целта на работната среща бе да бъде официално представен проекта, направено разпределение на отговорностите и първите работни задачи. В рамките на срещата бяха включени и много занимания по боча, параолимпийски спорт, който ще присъства като водеща нишка в рамките на проекта.

Осмозата е процес, при който има движение от области с висококонцентрирано вещество в област с по-ниска концентрация. Идеята на проекта напомня за процеса на OSMOSIS, но по отношение на взаимното проникване на спорт за хора с увреждания и хората без увреждания.

Резултатът ще бъде увеличаване на социалното включване и равните възможности за хората с увреждания.

Новаторска характеристика на проекта е използването на съвременни маркетингови решения. Спортният маркетинг ще бъде база за сътрудничество между НПО, работещи динамично в различни области на спорта и уврежданията.

Маркетингът, заедно с методите и опита в социалното включване, активирането на хората с увреждания и повишаването на квалификацията на хората, работещи с хората с увреждания, ще позволят да се постигнат целите на проекта.

Като основен интелектуален продукт ще бъде създаден Пакет от маркетингови инструменти (ПМИ) – пакет от стандартни инструменти, базирани на маркетингово ноу-хау, готов за бързо адаптиране и прилагане от всеки партньор.

Основните дейности и методи на работа, застъпени в новия проект са мултиплициращи спортни събития, адаптиран спорт с активно участие на хората с увреждания и дееспособни, образователни дейности /семинари, работилници/, интерактивна комуникационна платформа.

Водеща роля в новото европейско партньорство има Сдружение за спортна рехабилитация „Старт“, гр. Познан, Полша, в партньорство със: Сдружение „Партьори – Кюстендил“, България, Хърватска асоциация по боча за хора с увреждания, гр. Загреб, Хърватска, Естонски съюз за спорт за хора с увреждания, гр. Талин, Естония, Сдружение „Бравура кооператива“, гр. Делчево, Северна Македония и Латвийски параолимпийски комитет, гр. Рига, Латвия.

коментара

Бизнес

Гроздето в сандански села изчезна заради сушата

Публикувано

на

Дългата суша съсипа част от гроздовата реколта в района на санданското село Катунци  останалите селища, край които има хиляди декари лозя. Лозари алармираха, че в някои лозови масиви загубите на грозде надхвърлят 50%. „Страшна суша е, плодовете се стопиха, направо изчезнаха. С болка влизам в лозето си, като гледам какви поражения е нанесла липсата на дъжд в последните близо 3 месеца. Най-тежки са пораженията върху гроздето от сорта „Мерло”, казва Йордан Халачев, който се грижи за десетина декара лозови масиви в село Катунци.

Той и останалите стопани до месец юни се радваха на добра реколта. Те очакваха поне с 10-20% по-високи добиви от декар в сравнение с миналата година. За разлика от 2018 г. нямаше болести, които масово да съсипват лозовите насаждения. На отделни места се появиха мана или пепелница, но стопаните се справиха с по-често пръскане на лозята. „Рано се зарадвахме, че ще има богата реколта. Сега гроздето в нашия район ще е много по-малко. Няма да има дори за редовните ни клиенти, които всяка година си купуват грозде от нас”, допълва бай Данчо.

ilindenpres.bg

коментара

Продължете с четенето

Политика

Кирил Добрев: БСП в община Сандански ще излезе със силна кметска кандидатура

Публикувано

на

„БСП в община Сандански ще излезе със силна кметска кандидатура на предстоящите местни избори. Целта е да се стигне до балотаж и той да бъде спечелен”. Това заяви председателят на предизборния щаб на БСП Кирил Добрев, който дойде вчера в Сандански заедно с кмета на Гоце Делчев Владимир Москов, който е член на ИБ на БСП. Те присъстваха на среща с председателите на местните структури на социалистите в курортната община, за да обсъдят кого ще издигнат за кандидат-кмет.

Кирил Добрев: БСП в община Сандански ще излезе със силна кметска кандидатура

Ето какво каза К. Добрев: „Тук съм за разширеното заседание на Общинския съвет на БСП в Сандански за обсъждане на направените номинации и обсъждане на силна кандидатура за местните избори. Известно ми е, че в Сандански имаме възможност и шансове да възстановим позициите си. Общинската структура на БСП се представя успешно да евроизборите и на президентските избори. Имаме трудности при представянето на местните избори, но смятам, че при един диалог в партията ще успеем да преодолеем тази пречка и ще имаме много силно представителство в местната власт в този вот.

Аз за трети път идвам в Сандански и успях да се срещна с членовете и симпатизантите. Водил съм разговори в различни формати и обстановката ми е напълно позната. Смятам, че ще излезем с добри решения за конференцията на БСП в Сандански, която е на 31 август. БСП в Сандански ще има много силна кандидатура, която ще претендира за спечелване на кметското място. Досега са номинирани двама кандидати – Снежана Стоянова, председател на БСП в Сандански, и бившият зам. кмет Младен Тимчев, който също е член на партията”.

Разширеното заседание на БСП в Сандански вчера в присъствието на председателя на предизборния щаб Кирил Добрев бе проведено при закрити врати. Присъстваха само председателите на партийните структури в града и населените места в община Сандански.в.Струма

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ