Свържете се с нас

Таблоид

Улици в Сандански грейват с нов облик

Публикувано

на

Община Сандански е одобрена за финансиране по проект за реконструкция на улици на територията на град Сандански, село Склаве и село Катунци.

В града за ремонт са предвидени улиците „Славянка“ и „Кръстьо Хаджииванов“.

Общата стойност на одобрения проект е 1 165 575.22 лв., от които 648 731 лв. са предвидени за ремонтни дейности на улиците в града, а останалите – за финансиране на строително-монтажните работи в посочените села.

По проекта се предвижда полагане на изцяло нова асфалтова настилка, както и ремонт на тротоарите. Съобразявайки се с политиката, която се води до момента при изпълнението на подобни обекти, ръководството на община Сандански предвижда залагането на средства за съответния ремонт и на подземната инфраструктура в засегнатите от проекта участъци.

Улица „Славянка“ е една от основните транспортни артерии в квартал „Изгрев“ и в тази връзка, с реализирането на проекта, се очаква облекчаване на трафика в района, както и придобиване на по-добър естетически вид.

С цел облекчаване на достъпа до квартал „Изгрев“, включително по време на изпълнение на строително-монтажните дейности, община Сандански е предвидила в бюджета си за тази година финансиране за изграждане на алтернативна пътна връзка към квартала (пътна връзка между ул. Стефан Стамболов“ и ул. „Синаница“).

коментара

Таблоид

Днес е Световен ден на безследно изчезналите деца

Публикувано

на

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление

Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление, а роднините им нямат никаква информация за тяхната съдба. Целта на този ден е, освен да се подкрепят близките на тези деца, и да се популяризира дейсността на различни организации, които се опитват да помогнат.

Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а експертите са разработили и специални програми за състаряване, с помощта на които се изготвят актуални портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца.

Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000. Той до момента е активен в държавите членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и др. , както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.

Според проекта. горещата линия трябва да заработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 г. последно предупреждение, че телефон 116 000 не действа напълно, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.

България се включва за пръв път през 2010 г. в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Новини

Съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград над закона!

Публикувано

на

За пореден път хванат в нарушение, ооо… извинете това не е нарушение! Той е съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград, той е над закона… На една от снимките се вижда и полицейски автомобил които отминава нарушителя. Често новото BMW на г-н Динков е паркирана пред Банка ДСК, Бизнес център Благоевград на бул. „Свети Свети Кирил и Методий“. Там няма паркомясто, колата просто е паркирана и се разчита на това че шефа на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов е разпоредил, че колите на Денков са в графа <Недосегаеми> Видимо и патрулките го отминават, така че ние можем само да ко покажем в рубриката „Нагли шофьори от Югозапада“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

   

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ